Izvor: Tanjug
27.07.2023 u 10:00
0

FSB HITNO REAGOVAO: Tragovi EKSPLOZIVA na drugom brodu koji je ulazio u ukrajinsku luku (FOTO)

Zbog tragova eksploziva Ruska FSB donela je odluku da se zabrani prolazak plovila ispod Krimskog mosta „za izlazak van teritorijalnog mora Ruske Federacije“.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) identifikovala je još jedan strani brod koji je ranije mogao da bude korišćen za isporuku eksploziva u Ukrajinu.

Brod za suvi teret „SMO RIVER“ bio je na putu iz Turske za Rostov na Donu, saopštila je danas FSB.

foto/Tanjug

– U toku rada na sprečavanju terorističkih i sabotažnih akcija i omogućavanju bezbednosti plovidbe, FSB Rusije je identifikovala još jedno strano civilno plovilo koje je ranije moglo da se koristi za dopremanje eksploziva na teritoriju Ukrajine-, navodi se u saopštenju, prenosi Ria novosti.

NEVIĐENI HAOS: Ukrajina pokušala da napadne ruski patrolni brod

Tragovi eksploziva, dinitrotoluena i TNT-a, pronađeni su 26. jula na brodu „SMO RIVER“, na putu iz Turske za Rostov na Donu, a brod je prethodno uplovio u ukrajinsku luku, precizira se u saopštenju.

Istraga je utvrdila da je u junu i julu brod dva puta pristajao u ukrajinsku luku Reni u Odeskoj oblasti. Doneta je odluka da se zabrani prolazak plovila ispod Krimskog mosta „za izlazak van teritorijalnog mora Ruske Federacije“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter