Izvor: TANJUG
05.07.2022 u 18:12
0

GRČKA ĆE SARAĐIVATI SA TURSKOM POD JEDNIM USLOVOM: Ankara mora da počne da „igra po pravilima“

Grčka je otvorena za saradnju sa Turskom, ali bi Ankara trebalo da počne da „igra po pravilima“, izjavio je danas grčki ministar odbrane Nikos Panajotopulos.

– Želeli bismo da budemo u mogućnosti da sarađujemo sa Turskom, ali ona ne bi trebalo da igra po sopstvenim pravilima, poput onih kao što su vladavina vojne moći i jednostranih akcija – rekao je grčki ministar odbrane.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

OVE TRI ZEMLJE izrazile su spremnost da zajedno dizajniraju i proizvode automobile

Navodi se da se Grčka i Turska redovno međusobno optužuju počev od morskih granica do vazdušnog prostora i etnički podeljenog Kipra.

Tenzije su se nedavno ponovo pojavile nakon što je Turska optužila Grčku za naoružavanje ostrva u Egejskom moru za koja kaže da bi trebalo da imaju demilitarizovani status prema međunarodnim ugovorima, dok Grčka odbacuje tu tvrdnju kao neosnovanu.

Prošlog meseca je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan prekinuo bilateralne razgovore u sporu oko povređivanja vazdušnog prostora, nakon što je optužio grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa da vrši pritisak na SAD da blokiraju prodaju borbenih aviona F-16 Turskoj.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Erdogan je obećao da se više neće sresti sa Micotakisom sve dok se grčki lider „ne pribere“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter