Izvor: Alo.rs
08.11.2020 u 09:55
0

GRČKA JE UVELA NOVE MERE: DO DEVET OSOBA NA SAHRANI I ONLAJN NASTAVA

Većina prodavnica izuzev sumermarketa i prodavnica prehrabmene robe neće raditi.

U Grčkoj je u subotu stupila na snagu odluka o uvođenju tronedeljnog karantina zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane korona virusom.

Premijer Kirijakos Micotakis izjavio je da je ograničavanje kretanja pojedinaca čin solidarnosti preduzet slobodnom voljom

Kako je saopšteno, to porazumeva između ostalog da se korišćenje javnog prevoza svede na minimum, a za izlazak iz kuće građani treba da dobiju dozvolu ili putem SMS ili pomoću dokumenta koji izdaju poslodavci.

Kako se pojašnjava, pre izlaska iz kuće građani šalju tekstualnu poruku na broj 13033 navodeći konkretan razlog za napuštanje doma ili ručno popunjavaju formular. Razlozi mogu biti odlazak u apoteku ili kod lekara, u supermarket, banku, na sahranu, obavljanje fizičkih vežbi, šetanje pasa ali uz poštovanje distance.

Zabranjena su putovanja između prefektura, prenose mediji.

Osnovne škole ostaju otvorene, a ostali učenici prelaze na onlajn nastavu.

PROČITAJTE JOŠ

NOVA OPASNOST U SRBIJI Upravo stiglo važno saopštenje!

PRIZNALA KRIVICU: Policija upala i uhapsila Jovanu Jeremić dok je vodila jutarnji program! (VIDEO)

SRPSKE KAMIONDŽIJE ŠIKANIRAJU NA MAĐARSKOJ GRANICI Vozači: Mađari nas danima teraju kao kučiće, ne puštaju nas u Srbiju (VIDEO)

NOVO PRAVILO, POZNAT RAZLOG: Jaja u prodavnicama u Srbiji više neće biti u frižiderima

Dostava hrane i uzimanje hrane za poneti su dozvoljeni ali odlazak po hranu ne može biti razlog za izlazak sam po sebi, već se to može obaviti uz neki od već pomenutih razloga dozvoljenih za izlazak.

Većina prodavnica izuzev sumermarketa i prodavnica prehrabmene robe neće raditi.

Sve bogomolje biće zatvorene a verske službe obustavljene izuzev sahrana kojima će moći da prisustvuje do devet osoba.

Kazna za kršenje mera kreće se od 300 evra za pojedinca do 5.000 evra za firmu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter