Izvor: HINA
22.01.2024 u 14:38
0

HAKOVAN MAJKROSOFT: Iz kompanije tvrde da iza napada stoji Rusija

Majkrosoft je saopštio da je grupa pod pokroviteljstvom ruske države hakovala njegove korporativne sisteme i ukrala neke e-poruke i dokumente s računa njegovih zaposlenih.

Ruska grupa uspjela je da pristupi „vrlo malom procentu“ Microsoftovih korporativnih računa i e-pošte, uključujući članove višeg rukovodstva i zaposlene u sajbersigurnosti, pravnim i drugim funkcijama, saopštila je kompanija.

FICO UZ RUSIJU DO SRŽI: Ukrajina mora da se odrekne dela teritorije da bi se

Majkrosoftov tim za istraživanje pretnji rutinski istražuje hakere iz nacionalnih država kao što je ruskiMidnight Blizzard, za kojeg kažu da je povezan s provalom.

Ruska hakerska grupa poznata u industriji kibernetičke sigurnosti kao Nobelium, ili Midnight Blizzard, upotrebila je „napad raspršivanjem lozinki“ počev od decembra 2023. za probijanje Majkrosoftove platforme, objavila je kompanija.

Hakeri koriste ovu tehniku za infiltraciju u sisteme kompanije koristeći istu lozinku na više računa.

Ruska ambasada u Vašingtonu i Ministarstvo spoljnih poslova nisu odgovorili na zahtjev za komentar.

Microsoft je rekao da je istražio incident i prekinuo zlonamernu aktivnost, blokirajući pristup akterima pretnje svojim sistemima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter