Izvor: Alo.rs
11.11.2023 u 11:10
0

ODMAH PEKINUTI „AGRESIJU IZRAELA NA GAZU“: Hitan sastanak u Rijadu, stigao i iranski predsednik (VIDEO)

Vanredni samit koji je na zahtev Palestinaca i Saudijske Arabije sazvala Arapska liga, biće održan danas u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu.

„SVI PALESTINCI TREBA DA UMRU“! Sramne izjave zvaničnika u američkom Senatu o ratu u Izraelu (VIDEO)

Sastanak će biti fokusiran na „agresiju Izraela na Gazu“, navodi se u saopštenju Arapske lige. Lideri 22 zemlje na vanrednom sastanku će se konsultovati, koordinisati i razgovarati o načinima za rešavanje nastavka eskalacije na okupiranim palestinskim teritorijama.

Ovaj samit predstavlja 16. hitan sastanak arapskih lidera.

Sastanku će prisustvovati i iranski predsednik Ebrahim Raisi, koji je rekao da je došlo vreme da se deluje u vezi sa sukobom u Gazi.

Ministri spoljnih poslova lige na pripremnom sastanku u četvrtak osudili su „izraelsku okupaciju i njenu agresiju na pojas Gaze“ i zahtevali da ta zemlja „odgovori za svoje zločine protiv palestinskog naroda“.

Ministri spoljnih poslova već su pozvali na hitno zaustavljanje izraelskih napada na Gazu, sastali su se u Kairu ubrzo nakon što je rat počeo 7. oktobra. Saudijska Arabija trenutno predsedava grupom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter