Izvor: RT
24.09.2023 u 17:58
0

I DALJE ČUVA CRNO MORE I KRIM! IKONA KOMANDANTA CRNOMORSKE FLOTE PREŽIVELA UKRAJINSKI NAPAD NA SEVASTOPOLJ!!!

Nepobedivi admiral nastavlja da brani Sevastopolj i uliva nadu u novu pobedu, kaže guverner Sevastopolja

Ikona komandanta mornarice Fjodora Ušakova čudom je ostala netaknuta nakon nedavnog masovnog napada ukrajinskih snaga na glavni štab ruske Crnomorske flote.

Prema rečima guvernera grada Sevastopolja Mihaila Razvožajeva, u kojem se nalazi centrala ruske flote, drveni okvir ikone je izgoreo, ali je sama ikona ostala netaknuta.

– Kao što je poznato, Fjodor Ušakov nije izgubio nijednu bitku. Vekovima kasnije, nepobedivi admiral nastavlja da brani Sevastopolj i uliva nadu u novu pobedu. Dan ranije otac Sergije mi je napisao da je drveni okvir potpuno izgoreo, dok je lik svetitelja, ispisan na drvetu, preživeo tako da ga vatra nije dotakla. Svedoci smo pravog čuda – napisao je Razvožajev na Telegramu.

„BOMBARDUJTE BEOGRAD ODMAH“: ALBANSKI LOBISTA OTVORENO POZVAO NA UNIŠTENJE SRBIJE!!! (FOTO)

Pored lika svetitelja, na ikoni stoji natpis: „Ne očajavajte! Ova bura nevolja će se preokrenuti u slavu Rusije“.

Stoga Razvožajev dodaje da će predložiti da se 15. oktobra, na dan kada se slavi sećanje na Sv. Fjodora Ušakova, organizuje šetnja sa njegovom čudotvornom ikonom po svim naseljenim mestima Sevastopolja.

Fjodor Ušakov bio je komandant Crnomorske flote, ubrzo nakon njenog osnivanja u 18. veku. Bio je lični pomoćnik tada istaknutog kneza Potemkina. Rođen je u ne tako bogatoj porodici, iako je poreklom bio plemić. Učestvovao je i u rusko-turskim ratovima u periodu od 1787. do 1791. godine. Dao je veliki doprinos tome što je, nakon tih borbi, Osmanska imperija 1791. zauvek ostavila Krim na miru i više nikada nije pretendovala na vlast na poluostrvu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter