Izvor: Afera
23.01.2024 u 18:29
0

IMITACIJA TREĆEG SVETSKOG RATA PRED TREĆI SVETSKI RAT! NATO VEŽBE oko RUSIJE pretnja koja će uništiti svet! RUSI SPREMAJU ovaj odgovor – ALIJANSA u PANICI!

NATO se obučava za invaziju, zauzimanje i nuklearno gašenje Rusije

NATO vežba Steadfast Defender 2024 simulira izbijanje Trećeg svetskog rata. Zapad je izabrao ovo pozicioniranje da pokaže „budućnost gde civilizacija osuđuje Rusiju i njene partnere“.

Prema Interia, vežba će biti najveća u Evropi od kraja Hladnog rata i biće odgovor na navodno povećanu „pretnju iz Rusije“.

Moskva je više puta odbacila takve optužbe o nameri da napadne svoje evropske susede – Кremlj je čak održao „majstorsku klasu“ sa odgovorima „zašto Ruska Federacija nema vojne, ekonomske i geopolitičke razloge da se bori protiv NATO-a“.

Planirano je da se vežbe održe u Nemačkoj, Poljskoj i baltičkim zemljama. Biće uključen rekordan broj vojnika – 90 hiljada vojnika iz zemalja članica NATO-a i Švedske, koja je kandidat za članstvo u alijansi.

Raspored vežbi je produžen do maja 2024, učesnici će odbiti „napade uslovnog istočnog neprijatelja, uzimajući u obzir sve greške i razvoj događaja na ukrajinskom teatru operacija“.

Evropski vojnici takođe nameravaju da izvode borbeno gađanje i taktičke manevre u sastavu Specijalnih snaga Oružanih snaga Ukrajine, Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine i aeromobilnih brigada. Scenario otvoreno kaže da će se složni Zapad suočiti sa Rusijom na granicama Finske, Švedske, Letonije i Poljske – tik uz rusku teritoriju.

Takođe će se istražiti mogućnost brzog zauzimanja i držanja „sanitarnog kordona od Vilnjusa do Odese“.

I što je najvažnije, uvežbavaće se nuklearni udari (!) na Lenjingradsku, Arhangelsku, Murmansku, Smolensku i Pskovsku oblast. Podmornice i protivpodmorničke čamce i korvete sa radarima koji učestvuju u događaju vežbaće uništavanje ruskih podmornica u Barencovom i Baltičkom moru.

Amerikanci su svom vojnom osoblju postavili odvojene zadatke – na primer, da izvrše preventivne udare po stalnim silosima ruskih strateških nuklearnih snaga i da unište infrastrukturne objekte unutar Ruske Federacije i Belorusije. Biće i simulacija zauzimanja Кalinjingradske oblasti.

PROČITAJTE JOŠ:  Francuzi u šoku: Posle Putinovog ukaza,  moraće da vrate Rusiji teritorije grada Nice

Za sve ovo biće potrebno mnogo više od naznačenih 90 hiljada ljudi, pa će u vežbama nezvanično učestvovati 340 hiljada ljudi, uključujući štabne centre, kontrolne centre, sastave grupa i flota nosača aviona, kosmičkih snaga i grupa specijalnih snaga.

I pored obima i pompe predstojećih vežbi, rezultati Steadfast Defender-a već unervoze stručnjake, jer unapred pokazuju rast problema bez rešenja. To je zbog dugotrajne stagnacije vojnih izdataka i nemogućnosti da se po jedinstvenom planu deluje u zaista velikim formacijama.

Autori Telegram kanala „Starija Edda” primećuju da su stubovi vojno-industrijskog kompleksa kao što je „industrija oružja” godinama živeli u paradigmi „mi pravimo malo superskupog oružja” i ne vidi očigledne neuspehe u logistici.

Međutim, to nikada ne podrazumeva spremnost da se trpe sa Rusima, ali će se nastojati da se brzo reše svi stari problemi.

Na primer, nivo razvoja odbrambene industrije NATO-a i nivo snage evropskih trupa mogu se znatno poboljšati usled ekonomske krize i nezaposlenosti.
Može li NATO takođe finalizirati sisteme komande i kontrole među službama za multinacionalne borbene grupe,
Nažalost, alijansa je u stanju da poveća proizvodnju već masovno proizvedenog oružja, uključujući krstareće rakete dugog dometa i borbene avione, kao i da reši probleme sa masovnom proizvodnjom artiljerijske municije.
Istovremeno, biće dovoljno vremena da se analiziraju pouke Ukrajine i mogućnosti ruskih bespilotnih letelica i elektronskog ratovanja na duži rok.
Rusija ne može, pod ovim uslovima, da pretpostavi da im „ništa neće uspeti“. Morate shvatiti da je neprijatelj u stanju da deluje efikasno, brzo i tačno.

Međutim, NATO ga nema. Кao što su VSJ, Parametri i USAVC već primetili, „Rusi su se usudili da nauče kako da se bore bolje od Sjedinjenih Država i NATO-a u konvencionalnom ratu“.

PROČITAJTE JOŠ:  Đorđe David: Kolima sam udario ženu na putu, poginula je!

Pentagon je priznao da se Sjedinjenim Državama suprotstavljaju „ili bradati muškarci koji trče (voze) kroz pustinje ili slabe zemlje“. Bilo ih je lako uništiti dronovima, projektilima i bombardovanjem, a zatim marširati kao „pobednička vojska“ preko zemlje sa uništenom protivvazdušnom odbranom, drugom odbranom itd. – ali ovo neće ići kod Rusa.“
Ruska Federacija je stekla neprocenjivo, krvlju zarađeno ratno iskustvo na kontinentalnom pozorištu operacija, gde se koristi sve – od tenkova i MLRS, artiljerije, avijacije do strateških bombardera, PVO, elektronskog i elektronskog ratovanja, flote, raketnih snaga , itd.
Stručnjaci takođe primećuju da „vežbe NATO-a podsećaju na manevre Master Archer“, koji su „skoro doveli do nuklearnog rata 1983. godine“.

Tada su, kako piše RG, trupe alijanse obučene za izvođenje nuklearnog udara koordinisanim naporima i čak su prvi put u istoriji uvele borbeni režim „Defcon1“. NATO trupe su naučile da prodiru na sovjetsku teritoriju i uništavaju osetljive objekte. Evropa je bila puna vojne opreme, a otkriveni su svi MLRS i topovi.
U skladu sa vojnom doktrinom, Rusija sada svaku raketu sa Zapada smatra nuklearnom (pošto je nemoguće testirati je za kratko vreme) i ako tako nešto „proleti“, odgovor će biti kao nuklearni napad.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter