Izvor: Sputnjik
21.11.2022 u 17:24
0

IMUNITET PREMA „NACISTIČKOM VIRUSU“ OZBILJNO OSLABIO! Lavrov o genocidu nad sovjetskim narodom

Imunitet prema „nacističkom virusu“ ozbiljno je oslabio u nizu evropskih zemalja i svetska javnost se sve češće suočava sa pokušajima revidiranja rezultata Nirnberškog suda, navodi se u pozdravnom govoru ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova na Forumu o nacističkom genocidu nad sovjetskim narodom.

LAVROV NE IDE NA MINISTARSKI SAMIT OEBS: Poljaci mu uskratili učešće, Rusi šalju stalnog predstavnika Federacije

– Nažalost, sada je u nizu evropskih zemalja ozbiljno oslabio imunitet prema nacističkom virusu. Posebno nas brine situacija u Ukrajini i u Baltičkim zemljama. Svetska zajednica se sve više suočava sa pokušajima da se preispitaju, iskrive pravni, politički i moralno-etički rezultati Nirnberškog suda – navodi se u tekstu pozdravnog govora Lavrova na Međunarodnom naučno-praktičnom forumu „Bez zastarelosti. Genocid nacista i njihovih saradnika nad sovjetskim narodom u Velikom otadžbinskom ratu: Istorijski smisao i sudska praksa“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ministar inostranih poslova Rusije je ukazao, da bez obzira na neverovatne pritiske kolektivnog Zapada, međunarodni partneri i istimišljenici nastavljaju da pružaju podršku spoljnopolitičkim inicijativama Rusije, između ostalog i u Ujedinjenim nacijama.

– U dokumentima Zajednice nezavisnih država i ODKB-a je utvrđena kvalifikacija činjenica o tome da su nacisti i njihovi saradnici proterivali i istrebljivali civile i to se karakteriše kao genocid nad narodom Sovjetskog Saveza. Bezuslovni prioritet ruske diplomatije će i dalje biti da se obezbedi ostvarivanje zaključaka nirnberškog nasleđa i beskompromisno protivljenje bilo kojim oblicima herojizacije nacizma – podvukao je šef ruske diplomatije.

Treći komitet Generalne skupštine Ujedinjenih nacija je 4. novembra usvojio je ruski nacrt rezolucije o borbi protiv veličanja nacizma. Za dokument pod nazivom „Borba protiv veličanja nacizma, neonacizma i drugih tipova prakse koje doprinose eskalaciji savremenih oblika rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije i netrpeljivosti povezane sa njima“ glasalo je 106 zemalja, dok je 15 bilo uzdržano.

Ranije je zamenik direktora departmana za humanitarnu saradnju i ljudska prava Ministarstva inostranih poslova Rusije Grigorij Lukjancev izjavio da su Italija, Austrija i Nemačka prvi put u istoriji glasale na zasedanju Treći komitet Generalne skupštine UN protiv ruske rezolucije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter