Izvor: Kurir.rs/Daily Star
24.09.2022 u 14:14
0

IRANSKE VLASTI RAČUNAJU DA ĆE ŽENE POLICAJCI ZAUSTAVITI PROTESTE: Ova specijalna jedinica nema milosti! (VIDEO)

Iran je rasporedio žensku policijsku jedinicu naoružanu jurišnim puškama u pokušaju da uguši proteste koji su zahvatili zemlju poslednjih dana.

IRANCI ŽALE ZBOG NOVONASTALE SITUACIJE: „Krivo nam je što je Ukrajina zahladnela odnose sa nama!“

Protesti su izbili nakon smrti Mahse Amini (22) u policijskom pritvoru nakon što je privedena zbog navodnog nepoštovanja strogih pravila o nošenju hidžaba u zemlji.

Policija tvrdi da je u stanici imala srčani udar i pala je u komu, da je umrla dva dana kasnije 16. septembra. Svedoci kažu da ju je policija žestoko pretukla, a medicinski izveštaji koji su procurili sugerišu da je to dovelo do njene smrti.

Demonstranti su viđeni kako mašu i pale maramama uzvikujući „smrt diktatoru“. Iranska Revolucionarna garda brutalno se obračunala sa njima, sa 26 mrtvih prema lokalnim medijima.

Sada, predsednik Ebrahim Raisi traži od nekih od 7.000 žena policajaca u zemlji da pomognu u suzbijanju akcije.

Prema britanskom Sanu, veruje se da će tajna jedinica policajaca raditi na infiltriranju u grupe demonstranata.

Vođa jedinice, pukovnik Hajdari, rekao je lokalnim medijima: „Dolazak naše ženske policije treba da donese mir“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Žao mi je što vidim druge žene na ovim protestima kako sprovode nezakonite radnje koje nisu u skladu sa društvenim pravilima“.

„Ovde smo da im se suprotstavimo u skladu sa procedurama zasnovanim na islamskim vrednostima“.

Jedinicu je osnovala Organizacija javnih službi Faraja, koja je deo iranskih oružanih snaga i usko povezana sa represivnim policijskim snagama zemlje.

Pukovnik Hajdari je govorio o njihovom zadatku da fotografišu svakoga za koga se vidi da krši moralne zakone ili za koga se sumnja da širi haos, ali slike žena oficira koje drže oružje i spuštaju se sa zgrada sugerišu da bi njihova uloga mogla biti praktičnija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter