Izvor: Kurir.rs
14.11.2023 u 10:57
0

PUTIN DAO ZELENO SVETLO: Izmene zakona o predsedničkim izborima uvode brojne zabrane

Predsednik Rusije Vladimir Putin odobrio je usvajanje izmena zakona o predsedničkim izborima u zemlji, navodi se u tekstu ukaza objavljenog na zvaničnom portalu za pravno informisanje.

PUTIN IZNENADA POSETIO RATNI ŠTAB: Ruski predsednik USRED NOĆI održao kratak sastanak sa vojnim vrhom (VIDEO)

Izmenama je predviđena zabrana vođenja kampanje na svim blokiranim resursima, a u dokumentu je naveden niz pojašnjenja, između ostalog, u vezi sa radom medija.

Konkretno, samo predstavnici medija koji rade po ugovoru o radu mogu da budu prisutni na sastancima izbornih komisija, a uvedena su i ograničenja na fotografisanje i snimanje na biračkim mestima u vojnim objektima, preneo je TASS.

Osim toga, glasanje u ruskim oblastima u kojima je uvedeno ratno stanje moguće je na osnovu rezultata konsultacija ruske Centralne izborne komisije sa Ministarstvom odbrane Rusije, Federalnom službom bezbednosti (FSB) i guvernerom relevantne oblasti.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter