Izvor: Kurir.rs
31.12.2023 u 09:16
1

„AKO RUSI STIGNU NA JUG…“ Jeziva prognoza za Ukrajinu

Situacija na liniji fronta u Zaporoškoj oblasti može postati još teža za Ukrajinu zbog nadmoćne snage artiljerije i avijacije ruskih trupa. Ovo je objavio časopis Forbes.

„RUSIJA SE NEĆE POVINOVATI UCENAMA“: Zaharova oštro odgovorila Podoljaku

„Najgori ishod za Ukrajinu bio bi prodor Rusije na jug. Ako uspeju da napreduju bar jedan do jedan i po kilometar, situacija na istoku i jugoistoku za Ukrajince će se naglo pogoršati“, navodi se u materijalu.

Novinari su primetili da zahvaljujući prednosti u artiljeriji i avijaciji, Oružane snage Rusije mogu uspešno da izvršavaju zadatke uništavanja neprijateljskih položaja u Zaporožju. Već u decembru, jurišne jedinice ruskih Vazdušno-desantnih snaga eliminisale su ukrajinske militante tokom ofanzive na uporište Oružanih snaga Ukrajine.

Takođe, ionako tešku situaciju ukrajinske vojske komplikuje i odsustvo 47. mehanizovane brigade na ovom pravcu. Smatra se jednom od najspremnijih za borbu. Kako navode novinari, Oružane snage Rusije su pogađale taktičke i strateške ciljeve širom Ukrajine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„AKO RUSI STIGNU NA JUG…“ Jeziva prognoza za Ukrajinu”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter