Izvor: Tanjug
28.07.2023 u 08:35
0

JEZIVE SCENE U GRČKOJ: Nea Anhijalos postao „grad duhova“

 Požar u okolini Volosa, u centralnoj Grčkoj, koji je izazvao eksplozije u vojnom skladuštu, stavljen je pod kontrolu, saopštila je Vatrogasna služba te zemlje.

Na gašenju vatre u okrugu Magnezija, u Tesaliji, gde se Volos nalazi, angažovano je 90 vatrogasaca sa četiri grupe vojne pešadije, 31 vozilo, pet aviona i jedan helikopter.

Konkretno, kako je saopšteno iz Vatrogasne službe, situacija u Magneziji je daleko bolja, jer je noćas u Mikrotebesu, gde je najpre došlo do razbuktavanja, požar je do jutra ugašen i odatle se širi dim.

Taj požar, koji je izbio u sredu, u četvrtak je doveo do niza jakih eksplozija u skladištu municije Ratnog vazduhoplovstva, nedaleko od Nea Anhijalosa u Tesaliji.

EMOTIVNA PORUKA GRČKOG VATROGASCA, ZAJEDNO U DOBRU I ZLU: „Hvala Srbijo – Popodne ćemo zaokružiti 35 sati kako smo budni“ (FOTO)

Posle eksplozija, stanovnici mesta Nea Anhijalos, Stupi, Velanidija, Maratos, Kritarija, Soros, Kastraki, Kokino i Perivleptos, bili su obavešteni da se evakuišu.

Od posledica eksplozija nije bilo žrtava, niti povređenih.

U Nea Anhijalosu, Obalska straža je preduzela ukrcavanje građana na privatne čamce, koji su se okupili u luci.

Građani su odvedeni u Lučku kapetaniju Volos, a zatim u smeštni gradski Izložbeni centar. U tom prostoru smešteno je više od 1.000 ljudi.

Reporteri izveštavaju da Nea Anhijalos ovog jutra liči na „grad duhova“, sa tragovima razaranja izazvanim uzastopnim eksplozijama vojnog materijala.

Polomljeni izlozi, oštećene fasade kuća i otvorene kapije svedoče da se nešto loše dogodilo u tom gradiću, koji su stanovnici bili prinuđeni da napuste.

„Grad je od juče prazan i polako se neki vraćaju da vide kolika je šteta pretrpljena. Stanovnici su napustili Nea Anhijalos u 18:00 po podne i otišli ​​na bilo koji način, ostavljajući i svoje automobile za sobom“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter