Izvor: Kurir.rs
24.12.2023 u 17:56
0

KAKAV RED ZAVODE: Nemci brutalni prema ukrajinskom narodu

Nemačka policija bacila je građane Ukrajine u hladan podrum zbog navodno falsifikovanog novca, piše Strana.ua pozivajući se na Ukrajinca koji se požalio na „samovolju“ organa reda.

KO KAŽE DA NEMAČKA PROPADA, ONI SE DIŽU POPUT FENIKSA: Ovaj gigant traži 20.000 radnika, sve pršti od befenita

Kako je izjavio ukrajinski državljanin po imenu Nikolaj, on je sa suprugom i prijateljima bio u nemačkom gradu Mecingenu, gde je, prema njegovim rečima, postao žrtva „samovolje nemačke policije“.

Prema njegovim rečima, nakon kupovine u nekoliko radnji, posvađali su se sa prodavcem jedne od njih, koja je rekla da se da njihov novac nije ispravan, nakon čega su računi predati banci na proveru.

– Odjednom se pojavilo 15-ak policajaca, razbili su nas, sve nam stavili lisice i odveli u stanicu da razjasne okolnosti. U stanici su nas odveli u podrum, svukli do gaća. (uključujući i žene), uzeli otiske prstiju i fotografisali i rekli su da ćemo morati da prenoćimo ovde – rekao je Nikolaj.

Ukrajinac se požalio da je žena koja govori ruski pozvana kao odgovor na zahtev za prevodioca, a zahtev da se kontaktira advokat i konzulat je ignorisan.

– Prenoćili smo u podrumu, gde su jednostavno bacili dušek na pod i dali nam tanku posteljinu. Malo je reći da je bilo hladno – požalio se on.

Situacija je rešena tek sutradan, kada je policija prijavila da je sve u redu sa novcem i da nema falsifikata.

– Generalno su nas tretirali kao teroriste. Takav bezobrazluk i samovolju odavno nisam video. Nekako smo preživeli noć – naveo je on.

Ranije je savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak pozvao na oduzimanje beneficija i boravišnih dozvola Ukrajincima koji se kriju od mobilizacije u inostranstvu. Prema njegovim rečima, potrebno je „svi biti jednaki“, jer je čudno da neko ostane u domovini, a neko kasnije dođe „sve spreman“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter