Izvor: BSC Happy
08.04.2023 u 12:25
1

KODEKS OBLAČENJA U IRANU: Kamere će naterati žene da se oblače u skladu sa propisima!

U daljem pokušaju da obuzdaju sve veći broj žena koje prkose obaveznom kodeksu oblačenja, iranske vlasti postavljaju kamere na javnim mestima i putevima kako bi identifikovale i kažnjavale otkrivene žene, saopštila je policija u subotu.

Nakon što budu identifikovani, prekršioci će dobiti „sms poruke upozorenja o posledicama“, navodi se u saopštenju policije.

Taj potez ima za cilj „sprečavanje otpora zakonu o hidžabu“, navodi se u saopštenju, koje su prenijele pravosudna novinska agencija Mizan i drugi državni mediji, dodajući da takav otpor kalja duhovni imidž zemlje i širi nesigurnost.

PEKING TRAŽI POREKLO KORONE: ZSO u strahu od istine!

Sve veći broj Iranki odbacuje veo od smrti 22-godišnje Kurdkinje u pritvoru policije za moral prošlog septembra. Mahsa Amini je priveden zbog navodnog kršenja pravila o hidžabu.

Snage bezbednosti su nasilno ugušile pobunu. Ipak, rizikujući da budu hapšeni zbog prkošenja obaveznom kodeksu oblačenja, žene se i dalje često vide u tržnim centrima, restoranima, prodavnicama i ulicama širom zemlje.

Video snimci otkrivenih žena koje se opiru moralnoj policiji preplavili su društvene mreže.

U subotnjem policijskom saopštenju pozivaju se vlasnici preduzeća da „ozbiljno prate poštovanje društvenih normi svojim marljivim inspekcijama“.

GORI IZRAEL: Protesti se nastavljaju!

Prema iranskom islamskom šerijatskom zakonu, koji je nametnut nakon revolucije 1979. godine, žene su obavezne da pokriju kosu i nose dugu, široku odeću kako bi prikrile svoje figure.

Prekršitelji su se suočili sa javnim ukorom, novčanom kaznom ili hapšenjem.

Opisujući veo kao „jedan od civilizacijskih temelja iranske nacije“ i „jedan od praktičnih principa Islamske Republike“, u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova od 30. marta navodi se da neće biti povlačenja po tom pitanju. Poziva građane da se suoče sa otkrivenim ženama.

Takve direktive su proteklih decenija ohrabrile tvrdolinijaše da napadnu žene.

ODGOVOR KINI: SAD naoružavaju Tajvan!

Prošle nedelje viralni video prikazuje čoveka kako gađa jogurtom dve otkrivene žene u radnji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KODEKS OBLAČENJA U IRANU: Kamere će naterati žene da se oblače u skladu sa propisima!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter