Izvor: Tanjug
08.04.2023 u 10:28
0

ODGOVOR KINI: SAD naoružavaju Tajvan!

Predsednik Spoljopolitičkog odbora američkog Predstavničkog doma, Majkl Mekol, izjavio je danas u Tajpeju, u razgovoru sa predsednicom Tajvana Cai Ing-ven, da će SAD pomoći u obezbeđivanju obuke za tajvansku vojsku, kao i da će ubrzati isporuke oružja ostrvu.

– Činimo sve što možemo u Kongresu da ubrzamo te prodaje i nabavke oružja koje vam je potrebno za samoodbranu –  istakao je republikanac Mekol.

On je rekao da će SAD obezbediti obuku tajvanskoj vojsci, ne za rat, već za mir, jer, kako je objasnio, „projektovanje snage omogućava odvraćanje i promoviše mir.“

IGRA MAČKE I MIŠA: Peking izvodi vojne vežbe u Tajvanskom moreuzu!

Mekolova poseta dolazi u trenutku kada je Kina počela trodnevne vojne vežbe u blizini Tajvana i koje Peking naziva upozorenjem protiv protajvanskih snaga koje se zalažu za nezavisnost.

Vašington je spreman da poveća broj vojnika koji pomažu u obuci tajvanskih snaga, rekla dva američka zvaničnika u februaru.

Kina je danas otpočela trodnevne vojne vežbe u blizini Tajvana nakon što je predsednica Cai u četvrtak razgovarala sa predsednikom Predstavničkog doma SAD Kevinom Makartijem u Kaliforniji, što je Peking osudio.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter