Izvor: Kurir.rs
07.08.2020 u 08:09
0

KIM OBIŠAO POPLAVLJENO PODRUČJE: Obezbedio pomoć za porodice koje su ostale bez domova

Severnokorejski lider Kim Džong Un naredio je zvaničnicima da obezbede hranu i sklonište za stotine porodica koje su ostale bez domova u poplavama koje su pogodile tu zemlju.

On je to naredio tokom obilaska okruga Hvange na granici sa Južnom Korejom i tom prilikom je pojašnjavao šta treba da se uradi da bi se otklonila šteta, prenosi Rojters pozivajući se na severnokorejsku agenciju KCNA.

Visednevne obilne padavine poplavile su preko 730 kuća, uništile 179 i poljoprivredno zemljište severozapadno od glavnog grada Pjongjanga.

OVO MORATE ZNATI

STRAVIČAN UDES KOD KRUŠEVCA: Ima poginulih!

Gori zgrada Svetskog trgovinskog centra (VIDEO)

IVANOVIĆ U ZVEZDI? Nakon najnovije informacije iz centra Beograda – više nema sumnje

SMANJUJE SE BROJ PACIJENATA NA RESPIRATORIMA Testirano više od 10.000 ljudi!

MILO NE PRESTAJE: Nova ODLUKA Crne Gore u vezi sa Srbijom!

„Prioritet je da se brzo obezbedi materijal za spavanje, dnevne potrepštine, lekovi i druge stvari ljudima pogođenim poplavama, kako bi se što pre stabilizovali“, naveo je Kim u saopštenju.

Istovremeno, Kim je odlučio i da mobiliše vojsku kako bi pomogli stanovnišvu u saniranju štete, ali i raskrčivanju puteva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter