Izvor: Kurir.rs
29.04.2023 u 13:50
0

PEČURKA NAD SEVASTOPOLJOM: Pljusak dronova FOTO, VIDEO

Napad na skladište nafte Ministarstva odbrane Ruske Federacije u bilzini Sevastopolja izveo je roj dronova kamikaza tri grupe po 10 dronova Mugin-5 koji su poleteli iz Odeske oblasti preko Crnog mora i udarili u ranu zoru oko četiri sata ujutro.

U napadu uništena su četiri rezervoara za naftu, a udarom buknuo je plamen koji je osvetlio kompletni Sevastopolj.

Ruske jedinice za elektronsku zaštitu Krasuha oborili su 4 drona, dok je jedan oboren hibrdinim PVO sistemom Pancir S-1

Ovaj ukrajinski napad se smatra jednim od najžeščih posle 6. oktobra 2022 kada je izveden spektakularni napad na Kerčki most koji je tom prilikom oštećen. I tad kao i sada na meti je bilo gorivo za rusku vojsku, samo što je tad napad izveden na cisterne sa gorivom na železničkoj komopziciji koja je prelazila most.

Vatrogasci i dalje nisu lokalizovali požar, a u gašenje je uključen i vatrogasni voz ruskih železnica. Očekuje se da bi požar trebao da bude lokalizovan oko 18 časova po lokalniom vremenu.

Dronovi kamikaze Mugin su kineski komercijalni dronovi koje je kupila Ukrajina i koji su od izviđačkih komercijalnih misija modifikovani u dronove kamikaze, koji su već nekoliko puta učestvovali u napadi na Krim i Sevastopolj

Inače cena komercijalne verzije ovog kineskog drona je 15.000 dolara. Inače dronovi Mugin-5 mogu se kupiti preko interneta negde ih zovu „Alibaba dronovi“ i dostupni su svakome ko je spreman da iskešira 15.000 dolara za njih. Prodaju se i na Taobao za istu cenu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter