Izvor: Kurir.rs/Sputnjik
21.01.2023 u 09:42
0

KONTAKT GRUPA O UKRAJINI POSTIGLA DOGOVOR: „Nastavlja se tempo isporuke vojne pomoći, bez reči o tenkovima!“

Lojd Ostin je saopštio da su saveznici Ukrajine postigli nove sporazume o isporukama oružja Kijevu.

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da zapadne zemlje neće usporavati tempo pružanja vojne pomoći Kijevu.

ISHOD RATA U UKRAJINI DEFINISAĆE 21. VEK? Šef Pentagona Lojd Ostin o novom geopolitičkom poretku!

„Kako je rekao predsednik SAD Džo Bajden, ovo je odlučujuća decenija za svet i ovo je odlučujući trenutak za nameru Ukrajine da se odbrani“, istakao je Ostin nakon sastanka Kontakt grupe o Ukrajini koji je održan u američkoj vojnoj bazi „Ramštajn“ u Nemačkoj.

On je saopštio da su saveznici Ukrajine postigli nove sporazume o isporukama oružja Kijevu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Ti važni novi dogovori demonstriraju stalnu težnju naših saveznika i partnera da pomažu Ukrajini“, saopštio je Ostin na pres-konferenciji nakon sastanka kontakt grupe za Ukrajinu koji je održan u američkoj bazi „Ramštajn“ u Nemačkoj.

Po njegovim rečima, nekoliko zemalja je „dalo važan doprinos koji će pomoći da se zaštiti nebo Ukrajine, njeni gradovi i stanovnici“.

„Francuska, Nemačka i Velika Britanija već su isporučile Ukrajini sisteme PVO, uključujući sistem ‘patriot’ iz Nemačke. Holandija će takođe isporučiti sistem ‘patriot’, rakete za nju i obučiće vojnike Oružanih snaga Ukrajine da rukuju njime“, saopštio je Ostin.

Istovremeno je istakao da Zapad isporučuje Ukrajini vrste naoružanja koje bi trebalo da joj pomognu na bojnom polju u ovom momentu.

Ostin, međutim, u svojoj izjavi nije spomenuo isporuku nemačkih tenkova „leopard“ u Ukrajinu. Podsećanja radi, prethodno je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus kazao da na sastanku kontakt grupe u Ramštajnu nije postignut dogovor o slanju nemačkih tenkova „leopard“ Kijevu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter