Izvor: Happy BSC
29.12.2022 u 19:51
0

KONTROVERZNE IDEJE NOVE IZRAELSKE VLADE: Kabinet otvoreno zagovara napad na iranska postrojenja

Novoizabrani izraelski premijer Benjamin Netanjahu danas je imenovao poznatog ratnog huškača da vodi Izraelsko veće za nacionalnu bezbednost pod novom vladom, javljaju izraelski mediji. Cahi Hanegbi je poslanik veteran iz partije Likud i dugogodišnji saveznik Netanjahua koji je poslednjih godina više puta pretio da će Izrael napasti Iran ako se SAD vrati iranskom nuklearnom sporazumu, poznatom kao JCPOA.

Jevrejska država ove godine zabeležila rekordno doseljavanje:Rat u Ukrajini demografski popunio Izrael

U svojoj poslednjoj pretnji, Hanegbi je rekao da će Netanjahu narediti napad na Iran ako SAD ne obezbedi novi izmenjeni nuklearni sporazum ili ako Vašington ne preduzme vojnu akciju. „Netanjahu će delovati, po mojoj proceni, tako, da će uništiti nuklearna postrojenja u Iranu”, rekao je Hanegbi.

On je još 2020., kada je bio ministar naseljavanja, upozorio da bi, ako predsednik Bajden pobedi na izborima i vrati se u JCPOA, to moglo da dovede do rata između Izraela i Irana. Slično je pretio i nakon Bajdenove pobede na izborima.

Netanjahuova nova vlada uskoro će da preuzme dužnost dok napetosti između SAD i Irana rastu. Otkako su pregovori o JCPOA propali u septembru, SAD je eskalirao svoju kampanju sankcija protiv Irana. Pentagon je nedavno priznao da Iran ne pokušava da napravi nuklearno oružje, ali američki i izraelski funkcioneri svejedno nastavljaju da javnost informišu o toj mogućoj pretnji. SAD i Izrael su u novembru održali zajedničke vojne vežbe na Sredozemnom moru koje su simulirale napade na Iran.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter