Izvor: BSC Happy
28.05.2023 u 13:26
0

„KRALJICE GRADA“ NA ZADATKU: Mačke u Turskoj nadgledaju kako protiče GLASANJE (FOTO/VIDEO)

U Turskoj se danas održava drugi krug predsedničkih izbora, na kome će oko 64 miliona birača sa pravom glasa odlučiti ko će biti na čelu zemlje u narednih pet godina.

Građani biraju između aktuelnog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana (69) iz Stranke pravde i razvoja i Kemala Kiličdaroglua (74), koji je zajednički kandidat šest opozicionih stranaka.

EKSKLUZIVNO ZA HAPPY TV: Predsednik Erdogan nakon glasanja MAHNUO kameri NAŠE TELEVIZIJE! (VIDEO)

Birališta širom Turske otvorena su jutros u 8.00 po lokalnom vremenu (7.00 po srednjoevropskom), čime je počelo glasanje u drugom krugu predsedničkih izbora u ovoj zemlji.

Mačke ‘“prate glasanje'“ na biračkim mestima

Naša reporterka na biračkom mestu u Istanbulu primetila je i više nego zanimljivu situaciju, naime u prostoriji gde se odvija glasanje primećene su mačke koje mirno stoje i posmatraju kako se odvija situacija.

Happy TV

 

Mačke su brzo postale virale, pa tako društvenim mrežama kruže šale da su mačke zapravo tu da nadgledaju glasanje.

Happy TV

 

Inače, ono što je opšte poznato je to da su mačke su veoma voljene širom Turske i o njima se svi građani brinu, na ulicama, u prodavnicama, kafićima, kao i u domovima. Možete ih sresti svuda, ima ih na hiljade, u parkovima, na ulicama, oko džamija. Čak i unutar Aja Sofije žive desetine mačaka.

Istanbul, koji ima značajnu populaciju mačaka, takođe se često naziva „Catstanbul“. 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter