Izvor: BSC Happy
10.04.2023 u 14:52
0

TAJVAN JE KINESKI: Kremlj dao snažnu podršku Pekingu!

Kremlj je u ponedeljak saopštio da Kina ima svako pravo da odgovori na, kako je nazvala, ponovljene „provokacije“ protiv nje i da izvede vojne vežbe oko Tajvana.

Peking je u ponedeljak izveo poslednje od tri dana vežbi oko Tajvana, uključujući uvežbavanje vazdušnih i pomorskih manevara blokade ostrva, koje Kina smatra delom svoje teritorije, što tajvanska vlada snažno osporava. 

U razgovoru sa novinarima, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da svi treba da poštuju Kinu i njene postupke koji su u skladu sa međunarodnim pravom.

KINESKA VOJSKA OBJAVILA KRAJ VEŽBI I ZAPRETILA TAJVANU: „Spremi smo da odlučno uništimo svaki oblik nezavisnosti i stranog mešanja!“

 – U veoma kratkom vremenskom periodu vi i ja smo bili svedoci ponovljenih akcija koje su bile provokativne prema Narodnoj Republici Kini –  rekao je Peskov.

 – I, naravno, Kina ima suvereno pravo da odgovori na ove provokativne akcije, uključujući izvođenje vojnih manevara uz striktno poštovanje međunarodnog prava – rekao je on.

Peskov je takođe sugerisao da Francuska, čiji je predsednik Emanuel Makron posetio Kinu na razgovorima prošle nedelje, ne može da posreduje u miru u Ukrajini jer je Pariz „indirektno i direktno umešan u ovaj sukob na strani Ukrajine.

Stoga je još uvek teško zamisliti bilo kakvih posredničkih napora ovde“. Tokom posete Kini, Makron je pozvao kineskog lidera Si Đinpinga da „vrati Rusiju pameti“ zbog Ukrajine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter