Izvor: Tanjug
10.04.2023 u 15:01
0

I SVEMIR ĆE BITI RUSKI: Moskva razvija planetarni sistem za zaštitu od kometa!

Planetarni sistem za zaštitu Zemlje od pretnji kometa i asteroida mogao bi da dobije konkretan oblik za 10 godina, a tehnološka osnova za takav sistem već postoji, rekao je danas vodeći istraživač Instituta za svemirska istraživanja Ruske akademije nauka, Natan Ajzmont.

– Verujem da će ovaj zadatak biti rešen u narednih 10 godina, a rešavaće se na osnovu tehnologija koje sada postoje – rekao je Ajzmont na konferenciji za novinare posvećenoj Danu kosmonautike.

Ajzmont je istakao da trenutna rešenja predlažu korišćenje drugih, kontrolisanih asteroida za zaštitu od opasnih, navodeći da je to moguće izvesti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter