Izvor: Tanjug
25.06.2021 u 13:38
0

KREMLJ SE OGLASIO: Žalimo zbog odbijanja EU da održi samit sa Rusijom

Moskva žali zbog odbijanja EU da održi samit sa Rusijom, kao i njene odluke o pripremi novih sankcija, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

U FOKUSU: 

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ ZA HAPPY TV: Apel građanima da racionalno koriste vodu!

JEZIVO NASILJE NA ADI! Muškarac pretukao ženu na plaži, dok su svi nepomično gledali, MUP SE OGLASIO! (VIDEO)

PROGNOZA ZA PETAK: Evo kakvo nas vreme očekuje danas i za vikend

PRIMAKOV O SUSRETU SA PREDSEDNIKOM: Zahvalan sam Vučiću na podršci našem radu

Vlada usvojila Predlog zakona o zaštiti potrošača, kojim će se ispraviti svi nedostaci

„Žao nam je zbog ove odluke“, rekao je Peskov u odgovoru na pitanje kako je Moskva reagovala na odbijanje lidera EU da održe samit sa Rusijom i na njihovu odluku da zaduže Evropsku komisiju da pripremi dodatne sankcije protiv Moskve, a prenosi ruska agencija Tas s.

„Kao što znate, (ruski) predsednik (Vladimir) Putin uglavnom ostaje zainteresovan za uspostavljanje radnih odnosa između Moskve i Brisela“, dodao je Peskov.

Šefovi država i vlada EU su na samitu u Briselu naložili spoljnopolitičkoj službi EU pod rukovodstvom Žozepa Borelja da prouči mogućnosti za dijalog sa Rusijom o određenim temama od interesa za EU, kao i varijante za uvođenje novih antiruskih sankcija, uključujući ekonomske, za borbu protiv potencijalne buduće „neprijateljske“ delatnosti Rusije, saopšteno je juče na kraju prvog dana samita EU.

Peskov je poručio da je Rusija spremna da obnovi odnose sa EU u onolikoj meri koliko je spremna i sama Evropa, i izrazio je nadu da će države EU koje zauzimaju uravnotežen pristup i dalje nastaviti da promovišu ideju o uspostavljanju dijaloga između Moskve i Brisela.

Naveo je i da je „nelogična i štetna“ pozicija baltičkih država koje nagomilavaju NATO snage na svojoj teritoriji i spekulišu o ruskoj pretnji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter