Izvor: BSC Happy
28.04.2023 u 15:28
0

„NE ŽELIMO NUKLEARNI RAT“: Kremlj šalje poruku mira

Kremlj je u petak umanjio ideju da se Rusija možda sprema da izvrši probu nuklearnog oružja, rekavši da se sve nuklearne države pridržavaju moratorijuma na testiranje nuklearnog oružja.

Predsednik Vladimir Putin rekao je u februaru, ne navodeći dokaze, da neki u Vašingtonu razmišljaju o kršenju moratorijuma na nuklearna testiranja i da bi Rusija trebalo da bude spremna da deluje na isti način.

„UNIŠTIĆEMO VAS GVOZDENOM PESNICOM“: Kijev poručuje Moskvi

 – Ako SAD sprovedu testove, onda ćemo mi. Niko ne treba da ima opasne iluzije da globalni strateški paritet može biti uništen – rekao je Putin.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je umanjio ideju da Moskva planira sopstvenu nuklearnu probu.

 – Trenutno se svi drže moratorijuma. Nema tu više šta da se kaže – rekao je on novinarima.

Nuklearne tenzije između Rusije i Sjedinjenih Država su porasle od početka sukoba sa Ukrajinom, a Putin je više puta upozoravao da je Rusija spremna da upotrebi svoj nuklearni arsenal ako je potrebno za odbranu svog „teritorijalnog integriteta“.

Putin je u februaru najavio da Rusija suspenduje svoje učešće u novom sporazumu START, poslednjem preostalom paktu o nuklearnom naoružanju sa Sjedinjenim Državama, koji ograničava broj strateških bojevih glava koje svaka strana može da rasporedi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter