Izvor: BSC HAPPY
27.01.2023 u 15:12
0

KRIM JESTE I OSTAĆE RUSKA TERITORIJA: Zaharova naglasila da su Kijev i njegovi NATO sponzori spremni na sve da naštete Moskvi

Snabdevanje tenkova neće preokrenuti situaciju u korist Ukrajine, ali oni dovode zapadne zemlje na novi nivo konfrontacije sa Rusijom i ruskim narodom - istakla je Zaharova.

Isporuka zapadnih tenkova Ukrajini neće preokrenuti situaciju u korist Kijeva, ali će odvesti zapadne zemlje na novi nivo konfrontacije sa Moskvom, izjavila je u petak portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Želeli bismo još jednom da istaknemo da je svako zapadno oružje koje se isporuči Ukrajini legitimna meta ruskih oružanih snaga. Za slučaj da se posle pojave pitanja. Snabdevanje tenkova sigurno neće preokrenuti situaciju u korist kijevskog režima, ali oni dovode zapadne zemlje na novi nivo konfrontacije sa našom zemljom i našim narodom – istakla je ona na brifingu.

Portparolka je istakao da je London inicirao Zapadnu „tenkovsku koaliciju“, obećavajući da će u januaru Kijevu poslati 14 tenkova „Čelindžer 2“.  Sjedinjene Američke Države i Nemačka su sledile njihov primer, najavljujući svoje isporuke tenkova Ukrajini.

„VOKER JE CINIČNI PROVOKATOR!“ Zaharova poručila da Rusija neće zaboraviti patološku srbofobiju

– Berlin je takođe rekao da će dati dozvolu saveznicima iz NATO da ponovo izvoze tenkove „Leopard“ u Ukrajinu. Zar (NATO) sada nije strana u sukobu? Molim vas, formirajte jedinstveno mišljenje NATO-a o tom pitanju – dodala je Zaharova.

– Želela bih da istaknem da su oklopna vozila koja se isporučuju Ukrajini namenjena za ofanzivne operacije – rekla je ona.

– Američka administracija ne krije da je cilj, kako kažu, da se olakša oslobađanje ukrajinske teritorije, uključujući i Krim. Ali Krim nije ukrajinska teritorija, on jeste i ostaće ruska teritorija – naglasila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Zaharova je takođe ukazala na izjavu savetnika ukrajinskog predsednika Mihaila Podoljaka koji je „najavio planove da upotrebi oružje NATO za napad na Moskvu, Sankt Peterburg, Jekaterinburg i druge ruske gradove“.

– Ovo je još jedan dokaz Kijeva da podigne ulog u sukobu, što će ga produžiti i dovesti do više žrtava – primetio je oirtparolka.

– Ne radi se više o odbrani Ukrajine, jer su Kijev i njegovi NATO sponzori spremni na sve da našoj zemlji nanesu što je moguće više štete – zaključila je Zaharova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter