Izvor: SPUTNIK
15.03.2024 u 12:01
0

KUKAVIČKI NAPADI UKRAJINSKE VOJSKE NA RUSKE REGIONE: Na dan izbora očajnički pokušavaju da Ruse uhvate ne spremne… al taj se još nije rodio

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je napade ukrajinske vojske na ruske regione rekavši da su povezani sa pokušajima da se baci senka na predsedničke izbore u Rusiji i destabilizuje situacija u zemlji.

Osvrnuo se i na izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona da Pariz Rusiju smatra protivnikom rekavši da je to više nego očigledno budući da je Francuska već pasivno uključena u ukrajinski sukob.
„Sudeći po izjavama gospodina Makrona, očigledno je da Pariz ne preza od povećanja stepena angažovanja u ovom sukobu“, dodao je.
Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da su tokom poslednja tri dana, od 12-14. marta, jedinice grupe „Zapad“ Oružanih snaga Rusije, zajedno sa pograničnim organima Federalne službe bezbednosti Rusije sprečile sve pokušaje ukrajinskih ekstremista da se probiju na teritoriju Belgorodske i Kurske oblasti i odbile napade ukrajinskih snaga.
Oružane snage Ukrajine pokušale su 14. marta da na području Kozinke iskrcaju oko 30 ekstremista i izvedu helikopterski desant, ali je on blokiran i uništen.
Predsednički izbori u Rusiji biće održani od 15. do 17. marta.
Glasači će birati među četiri predsednička kandidata. To su: Leonid Slucki, Nikolaj Haritonov, Vladislav Davankov i Vladimir Putin.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter