Izvor: Sputnjik
30.06.2023 u 17:32
1

LAVROV PRUŽA PUNU PODRŠKU: „Rusija solidarna sa srpskim narodom na KiM“

Rusija je solidarna sa srpskim narodom u odbrani rezolucije 1244 i svih principa koji su usaglašeni u Savetu bezbednosti UN, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Kako je istakao, Moskva ima redovne kontakte sa Beogradom po tom pitanju.

„Solidarni smo sa srpskim narodom po pitanju njegovog stava da se pridržava rezolucije 12 44 i svih onih principa koje je usaglasila međunarodna zajednica i koji su odobreni u UN“, rekao je šef ruske diplomatije.

„TRAJE BORBA SVETOVA“: LAVROV izjavio da je SAD sprečila KIJEV da iskoristi pobunu VAGNERA

Lavrov se osvrnuo i na njegovu neuspešnu posetu Srbiji prošle godine rekavši da je Zapad sprečio da on doputuje u Beograd.

„Nema razloga da se ljutimo na srpske vlasti, Zapad je sprečio da avion preleti preko zemalja koje se nalaze između Rusije i Srbije“, izjavio je Lavrov odgovarajući na pitanje novinara šta je bio razlog zbog čega nije doputovao u Srbiju 6. juna prošle godine.

Takođe je kazao da Rusija i Srbija dogovaraju posetu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića u Rusiju.

„Dogovorio sam se sa Ivicom Dačićem, mojim dobrim, starim prijateljem, da u ovoj situaciji on dođe u Rusiju. Očekujem ga kad odabere datum koji mu odgovara. Ne znam da li će to izazvati nove bezobrazne zahteve sa strane Zapada da Ivica ne putuje u Rusiju, u svakom slučaju imamo takav dogovor“, rekao je Lavrov dodajući da sa zadovoljstvom iščekuje posetu Dačića Moskvi.

Takođe je kazao da je Rusija zahvalna Vladi i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na otvorenosti za kontakte sa ruskom stranom.

Histerične reakcije Zapada na kontakte Srbije i Rusije nazvao je „neizlečivom obuzetošću sopstvenom veličinom i nepopravljivom uverenošću u sopstvenu ispravnost ispravnošću“.

„Velika zlatna milijarda diktira svima svoja pravila, zaključno sa time s kime može da se komunicira i s kime šta potpisivati“, rekao je Lavrov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “LAVROV PRUŽA PUNU PODRŠKU: „Rusija solidarna sa srpskim narodom na KiM“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter