Izvor: Tanjug
28.06.2023 u 17:06
0

„TRAJE BORBA SVETOVA“: LAVROV izjavio da je SAD sprečila KIJEV da iskoristi pobunu VAGNERA

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov okarakterisao je danas odnose Moskve i Zapada kao "borbu svetova", dodavši da Rusija više ne može da se oslanja na ranije postignute sporazume sa Zapadom, uključujući i one pravno-obavezujuće.

– Predsednik Rusije Vladimir Putin je više puta rekao da smo otvoreni za saradnju. Ali, što se tiče naših bivših zapadnih partnera, ne možemo više da se oslanjamo na sporazume sa njima, uključujući i pravno-obavezujuće. To je svojevrsna borba svetova – rekao je Lavrov u razgovoru za Prvi kanal, prenosi TASS.

Govoreći o situaciji u Ukrajini, šef ruske diplomatije je naveo da zapadne zemlje još uvek nisu iznele ozbiljne predloge za rešenje sukoba.

UKRAJINA DOBIJA „NAJJAČE“ ORUŽJE: KANABIS

– Moskva je uvek isticala da je spremna da razmotri sve ozbiljne predloge. Do sada nismo videli nijednu ideju ove vrste – rekao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, SAD su naredile Ukrajini da ne koristi pobunu paravojne grupe „Vagner“ za sabotaže i provokacije na ruskom tlu.

– Ima osnova da se veruje izveštajima da je, čim je ovo počelo, ili možda čak i ranije, Stejt department hitno dao instrukcije svim svojim misijama u inostranstvu da ne komentarišu ovu situaciju na način kojim bi ona mogla da se poveže sa akcijama SAD. Istovremeno, prema našim podacima u koje sam sklon da verujem, Kijevu su stizala naređenja da ne koristi ovu situaciju za sabotaže i druge provokacije na ruskom tlu u bliskoj budućnost – naveo je Lavrov.

„PUTIN JE NEPOŽELJAN, GUBI RAT U IRAKU“: BAJDEN počeo da meša države i vreme (VIDEO)

On je dodao da postoje sumnje da neke zemlje šalju svoje vojne oficire u Ukrajinu, pod maskom plaćenika.

Postoje sumnje da čitav niz zemalja tamo šalje svoje vojne oficire pod maskom plaćenika. U Ukrajini rade instruktori, a to su sigurno karijerni vojni oficiri – izjavio je Lavrov.

Naveo je da je Moskva u kontaktu sa Vašingtonom u vezi sa radom njihovih diplomatskih predstavništava. On je dodao da je, tim povodom, savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan stupio u kontakt sa Moskvom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter