Izvor: Tanjug
02.10.2021 u 14:02
0

LIBIJA: U racijama uhapšeno 4.000 migranata

Libijske vlasti sprovele su veliku raciju na zapadu zemlje, koja je dovela do hapšenja 4.000 migranata, među kojima su stotine žena i dece, rekli su danas zvanicniči.

Racije su sprovedene juče u gradu Gargareš na zapadu zemlje u okviru onoga što su vlasti opisale kao bezbednosnu kampanju protiv ilegalnih migracija i trgovine drogom. 

PROČITAJTE JOŠ:  SARKOZI: Ljudi su skeptični u vezi presude

Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je predvodilo racije, nije navelo da su među uhapšenima trgovci ljudima ili krijumčari.

Zvaničnici su juče saopštili da je privedeno 500 ilegalnih migranata, međutim danas su naveli da je taj broj dostigao 4.000.

PROČITAJTE JOŠ:  BAJDEN BI DA REŠI KOSOVO DO 2022. GODINE!

Uhapšeni su prvo odvedeni u objekat u Tripoliju koji se zove Centar za prikupljanje i povratak, rekao je policijski pukovnik Nuri al-Gretli, načelnik tog centra.

Prema njegovim rečima, oni su potom raspoređeni u pritvorske centre u Tripoliju i okolnim gradovima.

PROČITAJTE JOŠ:  Četvoro poginulo u padu vazdušne ambulante iz Abu Dabija

Neimenovani zvaničnik vlade rekao je da će vlasti deportovati što veći broj migranata u njihove zemlje. On je kazao da su mnogi od uhapšenih godinama ilegalno živeli u Libiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter