Izvor: Tanjug
30.05.2022 u 09:17
0

LIDERI EU DANAS NA SASTANKU: Velikodušna verbalna pomoć Ukrajini, ali malo odluka po pitanju glavnih tema!

 Lideri zemalja Evropske unije sastaće se danas kako bi dali dalju podršku Ukrajini da se odbrani od ruskog napada, ali su razgovori u senci neuspeha bloka da se dogovori oko novom paketu sankcija protiv Moskve, naveo je Rojters.

Tokom dva dana, lideri evropskog bloka od 27 nacija će razgovarati kako je najbolje pomoći Ukrajini četiri meseca nakon napada Rusije i kako da se nosi sa posledicama konflikta, a to je, sa visokim cenama energenata, skoro već viđeni nedostatak prehrambenih namirnica i defanzivne namere EU.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

LAVROV: RUSIJA SMETA ZAPADU DA USPOSTAVI JEDNOPOLARNI SVET! Sankcije nisu pripremane „preko noći“!

Nacrt zaključka sastanka, u čiji je uvid imao Rojters, pokazao je da, iako će EU biti velikodušna sa verbalnom podrškom vladi u Kijevu, biti malo toga doneto po pitanju novih odluka ili bilo kojih glavnih tema.

Najopipljivija će biti politička podrška lidera za paket zajmova EU od devet milijardi evra, sa malom komponentom granta za pokrivanje dela kamata, tako da Ukrajina može da sačuva vladu i isplati plate naredna dva meseca.

Ali i tu će odluka biti doneta tek kasnije, nakon što Evropska komisija da predlog kako da se prikupi novac.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter