Izvor: Alo.rs
12.09.2023 u 22:19
1

LITVANIJA UVELA NOVE SANKCIJE: Zabranjen ulazak automobilima sa ruskim tablicama

Litvanija od 11. septembra ne propušta automobile sa ruskim tablicama, osim onih koji su u tranzitu iz Kalinjingradske oblasti ili ka toj oblasti, međutim, za sada nije bilo slučajeva konfiskacije, izjavila je ekspert carinske službe Litvanije Irina Frolova-Milašene.

– Carina Litvanije od 11. septembra ne propušta preko granice automobile sa ruskim registarskim tablicama, osim ako je u pitanju tranzit preko Kaliningradske oblasti ili iz nje preko Litvanije. Međutim, još nije bilo slučajeva konfiskacije ili zaplene putničkih automobila sa ruskim tablicama kao i drugih stvari – prenosi agencija ELTA.

Ona navodi da na svim graničnim prelazima ima dovoljno resursa kako bi se vršila kontrola automobila sa ruskim tablicama.

DOŠAO JE I DAN VELIKE RUSIJE: PUTIN upravo saopštio ISTORIJSKI DATUM!

Ministar inostranih poslova Litvanije Gabrielus Landsbergis je ranije rekao da se Vilnjus konsultuje po tom pitanju sa Evropskom komisijom, jer je Litvanija u izuzetnoj situaciji zbog tranzita preko Kalinjingrada i podsetio da bi prema pravilima automobili u tranzitu trebalo da napuste teritoriju Litvanije u roku od 20 sati.

Ranije je Evropska komisija potvrdila da u zemlje Evropske unije ne smeju ulaziti automobili registrovani u Rusiji i da ne može da se prevozi kozmetika, koferi, mobilni telefoni, laptopovi, proizvodi od kože i krzna i sredstva za ličnu higijenu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “LITVANIJA UVELA NOVE SANKCIJE: Zabranjen ulazak automobilima sa ruskim tablicama”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter