Izvor: BSC HAPPY
27.02.2023 u 16:27
0

BELORUSIJA PRKOSI SANKCIJAMA Lukašenko ističe: „Zajedno sa Rusijom možemo da proizvodimo bilo koju vrstu naoružanja!“

Bez obzira na sankcije, Belorusija, u dogovoru sa Rusijom, može da proizvodi bilo koju vrstu oružja u bilo kojoj količini, izjavio je u ponedeljak beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

„Želeo bih da napomenem da i pored neviđenog pritiska sankcija, mi proizvodimo dovoljno naoružanja i vojne opreme za belorusku vojsku. To je zato što sve što nam je potrebno, mislim oružje, hardver, jednostavno dobijamo od Rusije, a što se tiče mikroelektronike, optoelektronike , optiku i drugo, zahvaljujući onima koji su uspeli da sačuvaju proizvodne linije nasleđene iz Sovjetskog Saveza. Tako da zajedno sa Rusijom možemo da proizvodimo bilo koju vrstu naoružanja“, navodi Lukašenko.

Rusi upozoravaju: Moguća je provokacija Ukrajine u Pridnjestrovlju, sve će zavisiti od toga kakvu odluku donese veliki gazda – SAD!

„Štaviše, možemo sebi priuštiti da izvozimo ove proizvode u 57 zemalja sveta. I mi to radimo. Uspešno razvijamo najsavremenije oružje ne samo u onim oblastima gde imamo istraživačku ekspertizu, već razvijamo i nove oblasti – rakete, granate teške artiljerije“, rekao je Lukašenko.

Prema rečima beloruskog predsednika, zemlja naoružava svoje snage u saradnji sa Rusijom, koja je isporučila raketni sistem „Iskander“ neophodnim kompletom raketa i sistem PVO dugog dometa S-400.

„U okviru državnog programa naoružanja nabavili smo bateriju protivvazdušne odbrane „Tor“, protivtenkovske vođene rakete, minobacače, raketne protivpešadijske bacače plamena, više od 830.000 municije različitog kalibra, blizu milion… Avioni Su-30SM, helikopteri Mi-35M, oklopni transporteri, kao i drugo naoružanje, rakete i municija biće isporučeni“, dodao je on.

BONUS VIDEO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter