Izvor:
01.12.2019 u 08:53
0

MAĐARSKA ŠALJE ASTRONAUTA U SVEMIR: Ovo će biti još jedna prilika za Mađarsku da se razvija i ide napred!

Peter Sijarto, ministar spoljnih poslova Mađarske, rekao je, na konferenciji ministara Evropske svemirske agencije u Sevilji, da Mađarska planira da pošalje astronauta u svemir 2024. godine.

On je poručio da svemirska industrija postaje jedna od najvažnijih industrija.

Ovo će biti još jedna prilika za Mađarsku da se razvija i ide napred, kao i da se fokusiramo na trening drugog mađarskog astronauta koji će biti poslat na Međunarodnu svemirsku stanicu, što je realno izvodljivo 2024. godine, u saradnji s ruskom korporacijom "Roskosmos" – rekao je Sijarto.

Mađarske ekonomske i političke težnje na spoljnopolitičkom planu uključuje još jedno učešće u "mirnom korišćenju svemira", poručio je mađarski šef diplomatije.

Važno je napomenuti da to neće biti prvi Mađar u svemiru. Naime, tokom vladavine komunizma u istočnoj Evropi, sovjetska supersila je osnovala program Interkosmos.

U sklopu tog programa svemirska prostranstva je video iz prve ruke Mađar Bertalan Farkaš, ali i Bugari (čak dva puta), Vijetnamci, Kubanci, Rumuni, pa čak i jedan – Sirijac.

Izvor: srbijadanas.com
Foto: hungarytoday.hu/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter