Izvor: Alo.rs
22.06.2023 u 15:43
1

IZ MOSKVE PORUČILI MAKRONU: „Nisi dobrodošao“

Liderima država koje vode neprijateljsku politiku prema Rusiji nije mesto na samitu BRIKS-a u avgustu, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, komentarišući želju francuskog predsednika Emanuela Makrona da prisustvuje sastanku šefova država BRIKS-a u Južnoj Africi u avgustu.

– Posao organizatora je da odredi listu pozvanih, to je ustaljena praksa. Ali ništa manje važno nije da tome prethode konsultacije svih učesnika BRIKS-a. Jasno je da čelnici države, koja sprovodi neprijateljsku, i za nas neprihvatljivu politiku, koji toliko naglašavaju da Rusiju treba međunarodno izolovati i pri tom zastupaju stav NATO-a o nanošenju takozvanog strateškog poraza nama – takav lider je neprikladan kao gost na samitu BRIKS-a – rekao je Rjabkov novinarima, kao prenose „RIA novosti“.

– Mi ne krijemo svoj stav, i saopštili smo ga svojim južnoafričkim kolegama. Nadamo se da će naša tačka gledišta biti u potpunosti prihvaćena – bio je jasan Rjabkov.

MAKRON DOŠAO DO ZAKLJUČKA, PA ZBUNIO I SAM SEBE? Sankcijama smo gurnuli Belorusiju ka Rusiji…

Rjabkov je podsetio da se u ovom trenutku razgovara o kriterijumima za proširenje BRIKS-a i da „kandidati za ulazak u organizaciju moraju da se obavezno pridržavaju politike koja isključuje upotrebu jednostranih sankcija protiv bilo koga od aktivnih članova organizacije“.

– Jasno je da, iako se diskusija o kriterijumima nastavlja, Francuska ih ni na koji način ne ispunjava. Ona ide suprotnom linijom – zaključio je Rjabkov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “IZ MOSKVE PORUČILI MAKRONU: „Nisi dobrodošao“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter