Izvor: TANJUG
12.08.2023 u 08:13
0

MANIFESTACIJA RUSOFOBIJE I BOLESTI: Youtube uklonio nalog i objave vojnog eksperta Skota Ritera

Jutjub je ukinuo nalog penzionisanog obaveštajnog oficira američkih marinaca Skota Ritera i izbrisao sve njegove video snimke na platformi.

Prema Riteru, gigant društvenih medija u vlasništvu Gugla optužio je taj kanal za kršenje pravila.

Riter je izjavio da je njegov kanal, „Šou Skota Ritera“, preko kojeg je pokušao da „prenese ruski glas američkoj/zapadnoj publici“, optužen za „govor mržnje“ i uklonjen bez prethodnog upozorenja ili bilo kakvih navedenih konkretnih primera prekršaja.

Nikada nije bilo govora mržnje u bilo kojoj od epizoda ‘Šou Skota Ritera“, napisao je Riter na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Tviter, nazivajući ovaj potez „najnovijom u nizu akcija Jutjuba za utišavanje ruskih glasova. Ovo predstavlja živu manifestaciju bolesti rusofobije koja je zahvatila Ameriku i platforme društvenih mreža sa sedištem u SAD, napisao je on.

U posebnom postu, Riter je primetio da je pored njegovog kanala, Jutjub izbrisao i kanal „Ask The Inspector“, tvrdeći da je taj potez ciljani pokušaj Jutjuba da minimizira njegov glas, kao i glasove ljudi koji su odvojili vreme da postave pronicljiva pitanja o gorućim temama. Riter je na svom kanalu komentarisao situaciju u Ukrajini i kritikovao Vašington zbog isporuka više milijardi dolara pomoći Kijevu, a takođe je predvideo neuspehe ukrajinske vojske. Bivši vojnik je takođe kritikovao ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, za koga je rekao da ga ne poštuju u NATO-u, jer „vodi svoj narod na klanje“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter