Izvor: HAPPYBSC
07.03.2024 u 12:34
0

MASK PRETPEO ENORMNE GUBITKE: „Teslina“ fabrika automobila nakon sabotaže bez napajanja strujom, gubici ogromni

"Teslina" fabrika automobila u blizini Berlina ostaće bez napajanja električnom energijom do kraja sledeće nedelje posle podmetanja požara u lokalnoj trafostanici, piše list "Bild".

List navodi da nestanak struje i zastoji uzrokovani time mogu dovesti do povećanja gubitaka kompanije za blizu milijardu evra.

„Gigafabrika“ i dva berlinska naselja ostali su juče bez struje zbog podmetanja požara u trafostanici. Grad Erkner, koji se nalazi u blizini Berlina, bio je bez struje četiri do pet časova.

PUTIN OTKRIO SVE SVOJE SVOJE TAJNE: Priznao da li voli ALKOHOL! Onda su ga

Direktor fabrike Andre Tijerig rekao je juče da će zastoj koštati više od 500 miliona evra i da će fabrika u potpunosti nastaviti sa radom tek sledeće nedelje.

List „Tagešpigel“ objavio je kasnije da je nemačka krajnje levičarska „Vulkanska grupa“ preuzela odgovornost za paljenje trafostanice, što je dovelo do nestanka struje.

Očekuje se da će proizvodnja električnih automobila u fabrici biti obustavljena do kraja naredne nedelje zbog poteškoća sa obnavljanjem napajanja, navodi se u tekstu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter