Izvor: HAPPY BSC
21.05.2020 u 15:09
0

MASKE ŠTITE OD KORONE, ALI NE SASVIM!

Marame, hiruške i maske ručne izrade mogu da spreče prenošenje korona virusa, ali pokazuju izvesne nedostatke, pokazalo je novo istraživanje.

U istraživanju naučnika sa Univerziteta u Edinburgu testirana je efikasnost sedam tipova maski u pogledu sprečavanja širenja COVID-19. Rezultati pokazuju da sve zaštitne maske, osim onih sa ventilom, smanjuju domet izdisaja za najmanje 90 odsto, prenosi Skaj njuz.

OVO MORATE ZNATI

NOVI SRPSKI BREND – BOROVNICA Traže berače, ovoliko je dnevnica

NIŠLIJE ISPRED SVIH: PROIZVELI PRVI SRPSKI TEST NA KORONU!

Dr Danica Grujičić otkriva: STEKLI SMO KOLEKTIVNI IMUNITET!

VLADA ODLUČILA: OD SUTRA VIŠE NIJE POTREBAN TEST ZA ULAZAK ZA SRBIJU, NITI POSEBNA DOZVOLA!

Merenja su vršena na ljudima koji su nosili različite vrste maski u stojećem i ležećem položaju, kao i na lutkama koji su bile prikačene na uređaj koji vrši simulaciju kašlja.

Posebna vrsta snimka korišćena je kako bi naučnicima omogućila da detektuju domet i pravac vazduha koji biva ispušten prilikom kašljanja ili teškog disanja.
Iako su i hiruške i maske ručne izrade ograničile protok vazduha direktno kroz njih, sa strana, iznad i ispod maski ispuštanje vazduha bilo je intenzivno i sa velikim dometom.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter