Izvor:
25.03.2023 u 16:13
0

MEDVEDEV NAJAVIO PROMENE U RUSKOJ VOJSCI: „Parametri su objavljeni – radi se o najmanje 1,5 miliona ljudi“

Za uspešnu zaštitu zemlje Rusiji je danas potrebna mešovita vojska koju čine i regruti i vojnici po ugovoru, a takođe je neophodno povećati brojnost vojske, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev u intervjuu vodećim ruskim medijima, uključujući Sputnjik.

-Naša vojska treba da postane brojnija. Parametri su objavljeni – radi se o najmanje 1,5 miliona ljudi- rekao je Medvedev.

ANTIRATNI PROTESTI U SOFIJI: Bugari traže ostavku predsednika Radeva zbog slanja vojne pomoći Kijevu

Kako je dodao, specijalna vojna operacija je značajno uticala na pristupe formiranju Oružanih snaga Rusije jer se „snaga vojske testira tokom borbenih dejstava“.

Istovremeno je priznao da je specijalna vojna operacija razotkrila neke probleme u Rusiji, te da pojedine institucije nisu bile u potpunosti spremne za njeno sprovođenje.

-Sve u svemu, poslednjih godina zemlja naša država je postala mnogo snažnija nego što je bila. Zato se ne raspadamo, nego smo u stanju da se razvijamo i pokažemo svoje kvalitete- rekao je Medvedev.

Takođe je konstatovao da je nakon početka vojne operacije u Ukrajini rešen problem amorfnosti ruskog društva – ljudi sada razumeju da moraju da brane svoju otadžbinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter