Izvor: Happy BSC
14.10.2022 u 12:02
0

MEDVEDEV O OPASCI ŠEFA DIPLOMATIJE EU: „Ostavimo paranoju oko ruskog nuklearnog udara na njegovoj savesti“

Nedavne izjave visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja ukazuju na to da zapadne zemlje nisu spremne da pruže sveobuhvatnu podršku Ukrajini, dovodeći svet na ivicu nuklearne apokalipse, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev. 

MEDVEDEV NEDVOSMISLENO ISKAZAO STAV I „PODELIO SVET“: „Borelj je u paranoji zbog mogućnosti nuklearnog napada Rusije na Ukrajinu….“

Tvrdnje o mogućnosti nuklearnog udara Rusije na Ukrajinu, koje je izneo Borelj, nisu ništa drugo do „paranoja“, napisao je ruski zvaničnik na svojoj stranici u četvrtak, prenosi TASS. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Ostavimo paranoju oko ruskog nuklearnog udara na njegovoj savesti – rekao je Medvedev, komentarišući Borelov primedbu da će Zapad dati snažan, ali nenuklearni vojni odgovor u slučaju ruskog nuklearnog napada na Ukrajinu.

– Uzgred, nedavno sam pisao da zapadne države ne mare ni mrvice za Ukrajinu i njen banderov režim. Ne žele da im pruže sveobuhvatnu podršku. Štaviše, prekookeanski i evropski razbojnici definitivno ne idu da umru za njih u nuklearnoj apokalipsi. Zato će njihov odgovor biti pažljiv i uravnotežen. I ovo je drugo značenje Boreljeve opaske – dodao je Medvedev. 

Borelj je u svom govoru na Evropskoj diplomatskoj akademiji u Brižu rekao da će „svaki nuklearni napad na Ukrajinu stvoriti odgovor“ od SAD, Evropske unije i NATO-a.

– Ne nuklearni odgovor, već tako moćan odgovor vojne strane da bi ruska vojska bila uništena – dodao je on.  

Vežbe zapadnih lidera u nuklearnoj retorici su štetne i zapaljive, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima ranije ove nedelje.

– Smatramo ovo kao veoma štetnu praksu i provokativnu praksu – rekao je on. „Rusija ne želi da učestvuje u ovim vežbama i ne učestvuje u njima“.

Zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Aleksandar Venediktov rekao je u intervjuu za TASS 13. oktobra da za razliku od svojih zapadnih kolega, ruski zvaničnici nikada nisu javno pretili upotrebom nuklearnog oružja ili bilo kog drugog oružja za masovno uništenje.

Prema ruskoj nuklearnoj doktrini, upotreba nuklearnog oružja od strane Rusije je moguća samo ako neprijatelj upotrebi ovu ili drugu vrstu oružja za masovno uništenje protiv Ruske Federacije i njenih saveznika, ako postoje pouzdane informacije o lansiranju balističkih projektila na napada Rusiju i njene saveznike, ako neprijatelj utiče na objekte neophodne za uzvratna dejstva nuklearnih snaga, kao i u slučaju agresije na Rusku Federaciju upotrebom konvencionalnog naoružanja, kada je ugroženo samo postojanje države.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter