Izvor: HAPPY
03.10.2023 u 16:37
0

MILJENIKU ŽENA JOŠ JEDNA ŠANSA: Pedro Sančez dobio mandat za sastav nove vlade

Španski kralj Felipe VI nominovao je vršioca dužnosti premijera Španije Pedra Sančesa kao kandidata za glasanje u parlamentu o novom mandataru za formiranje vlade, nakon što njegov rival Alberto Nunjez Fejho nije uspeo da dobije podršku poslanika, izjavila je predsedavajuća donjeg doma Parlamenta Španije Fransina Armenjol.

Sančesova Socijalistička radnička stranka dobila je manje mesta u parlamentu na izborima 23. jula u odnosu na konzervativce koje predvodi Fejho, ali je Sančes uveren da može da dobije dovoljnu podršku u parlamentu.

„NE MOŽEMO SAMO DA DAJEMO I DAJEMO UKRAJINI“: Makronov general otkrio sve o uništavanju borbenih sistema

Kako bi dostigao potreban broj glasova, Sančes će morati da pridobije katalonske i baskijske stranke, od kojih se pojedine zalažu za nezavisnost tih regija od vlasti u Madridu.

Ukoliko nijedan od kandidata ne osigura većinu u parlamentu do 27. novembra, biće organizovani novi izbori.Pojedini mediji objavili su da su socijalisti spremni da naprave taj ustupak, kako bi ubedili separatističke stranke da ih podrže.

Izvori Rojtersa navode da su socijalisti uvereni da će uspeti da postignu dogovor kako bi se zadržali na vlasti, a da istovremeno ne izgube podršku dela biračkog tela.

Sa druge strane, Feiho i lider desničarskog Voksa Santjago Abaskal, već su upozorili da će njihove pristalice organizovati masovne demonstracije ukoliko vlada bude usvojila zakon o amnestiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter