Izvor: Tanjug
13.01.2023 u 09:34
0

MINISTAR ODBRANE UKRAJINE IZJAVIO: „Mi smo de fakto član NATO-a“

Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov izjavio je da je Ukrajina de fakto članica NATO-a.

Reznikov je za Bi-Bi-Si rekao da je siguran da će Ukrajina dobiti nove isporuke oružja od zapadnih zemalja, uključujući tenkove i borbene avione.

– Ukrajina kao država i oružane snage Ukrajine postale su članica NATO-a. De facto, a ne de jure (prema zakonu). Zato što imamo oružje i znamo kako da ga koristimo, istakao je Reznikov.

UKRAJINSKI DIPLOMATA IZJAVIO: Kijev povukao deo svojih trupa ka beloruskoj granici

On ističe da je to činjenica i smatra da ta njegova tvrdnja neće biti shvaćena kao kontroverzna.

– Siguran sam da ćemo u bliskoj budućnosti, de jure, postati članovi NATO-a, dodao je Reznikov.

Govoreći o situaciji u Soledaru, za koju ruske snage tvrde da ga kontrolišu, Reznikov je rekao da je „veoma teška“, ali „pod kontrolom“.

Naveo je da su pripadnici ruske privatne vojne firme „Vagner“ napadali Soledar u talasima, što je dovelo do velikog broja mrtvih i ocenio da je šef „Vagnera“ Jevgenij Prigožin zainteresovan za ekonomske koristi od zauzimanja grada, gde se nalaze najveći rudnici soli u Evropi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Soledar se nalazi oko 10 kilometara od Bahmuta, strateškog grada i transportnog čvorišta preko kojeg se snabdevaju ukrajinske trupe u Donbasu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter