Izvor: Sputnjik
12.01.2023 u 16:32
0

UKRAJINSKI DIPLOMATA IZJAVIO: Kijev povukao deo svojih trupa ka beloruskoj granici

Ukrajini je od zapadnih saveznika potrebne hiljade tenkova,

Kijev je povukao deo svojih trupa na sever zemlje prema beloruskoj granici, izjavio je ukrajinski ambasador u Londonu Vadim Pristajko za britansku televiziju „Skaj njuz“.

– Moramo da držimo trupe na severu Ukrajine, moramo ih povući od linije fronta kako bismo bili sigurni da oni neće doći i da neće pokušati da preseku liniju koja nam omogućava da budemo povezani sa Zapadom – izjavio je ukrajinski diplomata, upitan da li su vlasti zabrinute zbog situacije na beloruskoj granici.

ZAPADNI DEO SOLEDAR POTPUNO POD RUSKOM VOJSKOM: Nastavlja se čišćenje gradskih „džepova“

Pristajko je dodao da su Ukrajini od zapadnih saveznika potrebne hiljade tenkova, te da bi Kijev želeo da dobije tenkove „čelendžer“, „abrams“ i „leopard“.

Ranije je Državni granični komitet Belorusije saopštio da ukrajinska vojska nastavlja da minira pogranična područja. Kako je juče izjavio šef vojne administracije regiona Vitalij Kovalj, u Rovenjskoj oblasti podižu utvrđenja za odbranu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova isticala je da raspoređivanje zajedničke regionalne grupacije snaga Rusije i Belorusije odgovor na jačanje snaga NATO-a u Poljskoj i baltičkim zemljama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter