Izvor: Tanjug
12.01.2023 u 16:43
0

SUKOBI NA ZAPADNOJ OBALI: Ubijen Palestinac tokom izraelske racije

Palestinac stradao na Zapadnoj obali u sukobima sa izraelskim snagama

Palestinac je ubijen rano jutros tokom izraelskih racija u izbegličkom kampu Kalandija na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Iako izraelska vojska nije potvrdila smrt Palestinca, saopštila je da je delovala na brojnim lokacijama na Zapadnoj obali, vršeći hapšenja i konfiskujući oružje.

UKRAJINSKI AMBASADOR IZJAVIO: Kijev povukao deo svojih trupa ka beloruskoj granici

Izraelska vojska je istakla da se, dok je bila u Kalandiji, našla na udaru lokalnog stanovništva i odgovorila je metodama za razbijanje nereda, pored ostalog, i bojevom vatrom.

-Tokom aktivnosti osumnjičeni su bacali kamenje i blokove sa krovova ciljajući vojnike koji su se se nalazili ispod i rizikovali svoje živote- navodi se u vojnom saopštenju.

-Vojnici su odgovorili sredstvima za razbijanje nereda i bojevom municija -rekao je Nabil Abu Rudejneh, portparol palestinskog predsednika Mahmuda Abasa.

On je, ne ulazeći u dalje detalje, dodaje da će Palestinci početi da preduzimaju odlučnije akcije u suočavanju sa tekućim izraelskim operacijama.

Prema palestinskim zvaničnicima, u racijama u prve dve nedelje 2023, šest Palestinaca je ubijeno, uključujući tri tinejdžera, a za to vreme nijedan izraelski vojnik nije stradao.

Zapadna obala, jedna od oblasti gde Palestinci traže državu, doživljava porast nasilja otkako je Izrael pojačao operacije kao odgovor na seriju uličnih napada u svojim gradovima prošle godine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter