Izvor: Kurir.rs
25.04.2023 u 10:11
1

MORAMO PREĆI SVE CRVENE LINIJE I DOSTAVITI SVE ORUŽJE UKRAJINI: Predsednik Litvanije upozorava da se prestane sa oklevanjem

Litvanija je bivša Sovjetska republika i jedna od država koje su najglasnije u davanju podrške za Ukrajinu te u isporuci pomoći u skladu sa svojim mogućnostima.

Gitanas Nausėda, predsednik Litvanije, smatra da saveznici Ukrajine moraju Ukrajini dostaviti svu vojnu pomoć, uključujući i oružje, koje je Ukrajini potrebno.

„Oni bacaju oružje, ustaju i odlaze, nemojte da ubijate hiljade Ukrajinaca“: Prigožin uputio poruku Zelenskom

„Za mene je potpuno jasno da moramo preći sve crvene linije. Inače gubimo vrijeme. Ljudi se ubijaju i muče svaki dan. Deportacija dece je uobičajena stvar, kao i bombardovanje infrastrukture. Gledajući nazad, izgubili smo vreme jer smo dugo oklevali s donošenjem određenih odluka. Na kraju smo ipak došli do tih odluka, ali prekasno i uz vrlo visoku cenu. Moramo biti vrlo odlučni jer imamo posla s vrlo opasanim agresorom koji ne poznaje granice. Nemojte očekivati da će ikada stati: ako uspeju, uvek će nastaviti“, rekao je Nausėda.

Na pitanje misli li da bi zapadni avioni trebali biti uključeni u vojnu pomoć Ukrajini, Nausėda je odgovorio potvrdno.

„Da, neke zemlje već isporučuju druge vrste letelica. Vazdušni prostor je važan element u ovom ratu. A da bismo ga mogli efikasno braniti, potrebni su nam avioni i više sistema protivvazdušne odbrane. To je važno ne samo za Ukrajinu, već i za našu bezbednost“, rekao je predsednik Litvanije.

Nausėda je primetio da je Njemačka preispitala svoj pristup vojnoj pomoći Ukrajini, što je navelo i druge zemlje da pojačaju svoju podršku.

„Mnoge crvene linije koje smo sami povukli su pređene. Odluka Nemačke je pozitivan signal ne samo za Ukrajinu, već i za sve druge NATO saveznike“, dodao je on.

Nausėda je ranije rekao da je potrebno pronaći precizne mehanizme za brzu integraciju Ukrajine u NATO nakon rata umesto ponavljanja otrcanih fraza o otvorenim vratima NATO-a.

Litvanija je bivša Sovjetska republika i jedna od država koje su najglasnije u davanju podrške za Ukrajinu te u isporuci pomoći u skladu sa svojim mogućnostima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MORAMO PREĆI SVE CRVENE LINIJE I DOSTAVITI SVE ORUŽJE UKRAJINI: Predsednik Litvanije upozorava da se prestane sa oklevanjem”

  1. Pribaltičke države zajedno sa Poljskom jednostavno stalno izazivaju i što bi naš narod rekao traže djavola a ko ga traži uvjek ga i nadje…Stižu signali da su ga i našli kroz izjavu Kineskog ambasadora da zemlje postsovjetskog prostora nemaju medjunarodno priznat ugovor o svom suverenitetu i kroz izjavu Medvedeva da u slučaju sukoba sa Nato-om Poljska će biti izbrisana sa lica zemlje…pa ko je razuman shvatit će šta to znači…
    Neki misle da mogu isporučivati direktno oružje u rat kojim se ubijaju Rusi a da pri tom sami ne pretrpe kasnije štetu grdno se varaju…

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter