Izvor: BSC Happy
30.01.2023 u 09:40
0

„Morate da nas branite! Šaljite nam oružje, hitno je!“ Zelenski moli za brzu pomoć prijatelja

Predsednik Volodimir Zelenski rekao je da se Ukrajina suočava sa teškom situacijom u Donjecku i da joj je potrebno brže snabdevanje oružjem i nove vrste naoružanja, samo nekoliko dana nakon što su ukrajinski saveznici pristali da Kijevu obezbede teške borbene tenkove.

-Situacija je veoma teška. Bahmut, Vuhledar i drugi sektori u Donjeckoj oblasti – stalni su ruski napadi -rekao je Zelenski u video obraćanju kasno u nedelju.

ŠOLC NE ŠALJE AVIONE: „To je rat između Rusije i Ukrajine!“

Rusija želi da se rat oduži i iscrpi naše snage. Zato moramo da ispunimo to vreme našim oružjem. Moramo da ubrzamo događaje, ubrzamo snabdevanje i otvorimo nove mogućnosti naoružanja za Ukrajinu-kazao je Zelenski.

Posle višenedeljnih pregovora, Nemačka i Sjedinjene Države su rekle da će poslati Ukrajini desetine tenkova da pomognu u potiskivanju ruskih snaga, otvarajući put drugim zemljama da slede njihov primer.

RUSI PREUZELI DEO ZAPOROŽJA: Ruske snage uzele pod kontrolu devet sela

Iako je nekoliko zemalja Ukrajini obećalo ukupno 321 teški tenk, prema rečima ambasadora Kijeva u Francuskoj, mogli bi da prođu meseci dok bi se pojavili na bojnom polju.

Ukrajina želi hitnu isporuku teškog naoružanja jer se očekuje da će obe strane u ratu započeti prolećne ofanzive u narednim nedeljama.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter