Izvor: BSC Happy
10.03.2023 u 15:54
1

MOSKVA PRED VRATIMA: Kijev pred kapitulacijom

Zapadni zvaničnici tvrde da je ruski cilj da se oslabi odlučnost Ukrajine i ukrajinska vlada primora da pregovara o miru pod uslovima koje bude diktirala Moskva.

Moskva je pokernula snažne udare na ukrajinske položaje od četvrtka ujutru, padom Bahmuta Rusi pretenduju da kontrolišu trasu ka velikim ukrajinskim gradovima.

Iznenadni udar ruskih snaga šokirao je Kijev, a konstatno rusko bombardovanje, te obnavljanje, odnosno cikličnost takvog rata može samo oslabiti moral ukrajinskim borcima.

UKRAJINU ČEKA KOREJSKI SCENARIO? Rusija će zadržati četiri regiona, a Ukrajina će postati američka baza!

Institut za proučavanje rata rekao je da ruski raketni udari neće potkopati volju Ukrajinaca niti poboljšati poziciju Rusije na frontu.

Poslednji ruski napad bio je najveći takav napad u poslednje tri nedelje razmestivši više od 80 projektila i eksplodirajućih dronova. Paljba je bila važna po količini municije koja je korišćena, a korišćene hipersoničnih raketa ledilo je krv u žilama, kao najsofisticiranije rusko oružje.

Sam zaključak zapadnih zvaničnika o tome da je cilj Moskve da se ukrajinska odlučnost skrši i nije najsrećnije definisan. Svakako da je ratni cilj svake strane da skrši volju ovog drugog, postavlja se pitanje šta je uspešno završen rat za ove dve strane, da li potpuni poraz jedne, ili ustupci? Deluje da Kijev čeka pregovarački sto, ali ne u pobedničkoj ulozi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MOSKVA PRED VRATIMA: Kijev pred kapitulacijom”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter