Izvor: BSC HAPPY/RT BALKAN
19.07.2023 u 09:37
0

NE SVIDIŠ SE BANCI I ZATVORE TI RAČUN! Političaru zameraju čak i prijateljstvo s Novakom Đokovićem!

Dokumenta koja je pribavio Faraž pokazuju da mu je banka zatvorila račun jer se druži sa najboljim teniserom sveta

Bankovni računi Najdžela Faraža zatvoreni su nakon što je „Kouts“ odlučio da njegovi stavovi „nisu u skladu sa njihovim vrednostima“, navodi se u dosijeu od 40 stranica koji je sastavila banka. Jedan od glavnih problema je prijateljstvo britanskog političara sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem.

Faražovi komentari o bregzitu, njegovo prijateljstvo sa Donaldom Trampom i njegovi stavovi o pravima LGBT osoba navedeni su kao razlozi zbog kojih nije „kompatibilan sa ‘Koutsom'“. U dokumentu se čak pominje prijateljstvo Faraža sa Novakom Đokovićem, kao dokaz da on nije tako „inkluzivan“ kao banka. Britanski političar je, između ostalog, u januaru 2022. bio gost porodice Đoković u Beogradu i podržao Novaka ispred Skupštine Srbije tokom nevolja koje je srpski teniser doživeo u Australiji.

Ju-Es open je odlučio „da Novak Đoković ne može da igra jer nije primio vakcinu. Ovo je ludilo. Ne postoje zdravstveni razlozi koji bi ovo podržali. Ovo nije zdravlje, nego kontrola“, rekao je tada Faraž. „Argument za vakcinu je – ako dobijete koronu, bićete manje bolesni. Imajte na umu da je Novak Đoković jedan od najzdravijih 35-godišnjaka u svetu. Ima potpuno zdravstveno osiguranje. Nema šanse da američkim vlastima predstavlja teret bilo koje vrste“, kazao je Faraž.

Ovo nije bila politička odluka, već je usredsređena na inkluzivnost i svrhu“, navodi se u dosijeu banke, u kom se preporučuje da se osnivač UKIP-a odbaci kao klijent čim mu istekne hipotekarni ugovor. Banka je u dosijeu pominjala i „ruske veze“ Faraža, odnosno njegovo pojavljivanje na RT-u, gde je poslednji put bio gost 2017. godine, uz tvrdnju o primanju uplate od ruske mreže za koju je banka priznala da je lažna. Bankarima su problem bili i Faražovi komentari o sukobu u Ukrajini.

Faraž „predstavlja materijalni i stalni rizik za reputaciju banke“ jer je „redovno (skoro stalno) predmet negativnih vesti“, objašnjava se u dokumentu, citirajući desetine nepovoljnih novinskih članaka. Britanski političar je predstavljen kao „ksenofobičan i rasista“ i „neiskreni prevarant“ koji promoviše vrednosti koje „ne odgovaraju vrednostima banke“, navodi se u dosijeu.

PROGON U VELIKOJ BRITANIJI: Gase bankovne račune bez objašnjenja

Kada je Faraž prošlog meseca otkrio da mu je „Kouts“ zatvorio račun bez navođenja razloga, banka je tvrdila da mu je stanje palo ispod minimalnog iznosa potrebnog za održavanje računa. Dosije, koji je dobio putem predmetnog zahteva za pristup, potpuno je u suprotnosti sa saopštenjem banke.

Faraž je opisao dosije kao „izveštaj o nadzoru u stilu Štazija“ koji se čita kao „pretpretresni podnesak koji je sastavilo tužilaštvo u slučaju protiv karijernog kriminalca“. „Kouts“, čiji su klijenti članovi kraljevske porodice, deo je „NatVest grupe“, koja je 39 odsto u vlasništvu poreskih obveznika nakon što je vlada spasila kompaniju 2008. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter