Izvor: BSC Happy/Tanjug
30.06.2023 u 10:45
0

PROGON U VELIKOJ BRITANIJI: Gase bankovne račune bez objašnjenja

"Establišment pokušava da me istera iz Velike Britanije"

Bivši britanski političar i voditelj, Najdžel Faraž, izjavio je danas da mu je njegova banka ugasila sve račune, nakon trvrdnji u Donjem domu parlamenta da je primio više od pola miliona funti od ruske televizije RT.

Bivši lider UKIP-a je rekao da mu nije dato objašnjenje za odluku o zatvaranju privatnog i poslovnog računa, koju je primio pre dva meseca, a koja bi trebalo da bude primenjena u narednih nekoliko nedelja. „Dobio sam pismo u kojem se jednostavno kaže: ‘Zatvaramo vaše raučne, želimo da sve završimo do tog i tog datuma, koji je otprilke ovih dana’. Nisam baš znao šta da radim sa tim. Žalio sam se. Poslao sam imejl predsedniku. Pozvao me je sekretar i rekao da je reč o komercijalnoj odluci. Ja moram da kažem da u to nisam poverovao ni na sekund“, rekao je Faraž.

Naglasio je da nije dobio nikakvo objašnjenje zbog čega mu se to dešava, kao i da je reč o „ozbiljnom političkom progonu na najvišem nivou“.

Establišment pokušava da me istera iz Velike Britanije zatvaranjem mojih bankovnih računa“, naveo je on i dodao da je kontaktirao sedam banaka od kojih je zatražio da kod njih prenese svoje račune, ali tvrdi da su ga sve odbile.

NAJDŽEL FARAŽ ULOŽIO ASTRONOMSKU CIFRU: Tramp pobeđuje, kladio sam se na sve ili ništa! (FOTO+VIDEO)

Faraž je rekao da je jedino objašnjenje kojeg je mogao da se seti – tvrdnja poslanika laburista, Krisa Brajanta, da je od RT-a dobio skoro 550.000 funti.

„Samo naglašavam da je Najdžel Faraž samo u 2018. godini dobio 548.573 funte od Russia Today – od ruske države“, rekao je Brajant.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter