Izvor: agencije
16.03.2024 u 22:06
0

DODIK GASI SVOJE BANKOVNE RAČUNE: Ja sam pod snakcijama i ne želim probleme

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će povući i ugasiti sve svoje račune u bankama da bi se izbeglo da imaju bilo kakve probleme, pošto se on nalazi pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država.

„Ne moram preko njih dobijati platu, a pozivam i druge koji su pod sankcijama da urade to isto. Bankarski sektor ne bi trebalo da se zbog nas nađe u problemima“, rekao je Dodik.

VANDALIZAM NA SRPSKOM GROBLJU: Deca vandalizovala groblje u ERDUTU

On je ocenio da bi eventualni gubitak međunarodne korespondencije banaka mogao biti veoma problematičan za banke u RS.

Dodik je najavio da će se u narednim danima razmotriti da li se može internim propisima omogućiti da ljudi koji su pod sankcijama ostvare svoja prava.

“Zamislite vi to, američka država onemogućava ljudima da ostvare elementarna ljudska prava“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra finansija SAD Ana Moris rekla je prošle sedmice da bi se, osim osoba u BiH, pod sankcijama mogle naći i banke koje su otvorile račune političarima ili firmama koje su na crnoj listi SAD.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter