Izvor: BSC Happy/Tanjug
30.06.2023 u 11:38
0

SKANDAL U VELIKOJ BRTIANIJI: Zbog čega su diskriminisani beli muškarci?

Podsticali etničku raznolikost

Britansko Kraljevsko vazduhoplovstvo nezakonito je diskriminisalo bele muškarce prilikom regrutacije, sa ciljem da podstakne etničku raznolikost, pokazala je zvanična istraga.

Glavni maršal vazduhoplovstva ser Ričard Najton, novi šef RAF-a, rekao je da se „bezrezervno izvinio“ svim pogođenim, uključujući bivšeg šefa regrutacije koji je bio primoran da podnese ostavku, jer nije hteo da primeni naređenje za koje je bio ubeđen da krši zakon o ravnopravnosti.

Uprkos dokazanoj optužbi, šef vazdušnog štaba rekao je da se niko od višeg rukovodstva RAF-a, uključujući njegovog prethodnika, glavnog maršala vazduhoplovstva ser Majka Vigstona u vreme kada se to dogodilo, neće suočiti sa bilo kakvom vrstom sankcija.

Vingston je okrivio pogrešan pravni savet da je forsiranje pripadnika etničkih manjina u 2020. i 2021. prilikom regrutacije za obuku, pozitivna akcija i legalan način da se promoviše različitost, iako je to zapravo bila pozitivna diskriminacija, što je protivzakonito. „Prihvatamo da su neki muškarci bili diskriminisani“, rekao je Najton.

PROGON U VELIKOJ BRITANIJI: Gase bankovne račune bez objašnjenja

Sekretar odbrane, Ben Volas, kaže da je tretman ljudi koji su se prijavljivali bio „pogrešan i nezadovoljavajući“. Istraga je utvrdila da trideset i jedan muškarac nije regrutovan zbog pozitivne diskriminacije, zbog čega će RAF svakom od ovih pojedinaca dati obeštećenje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter